4 redenen waarom je de fantasyfilm 'Fantastic Beasts' sowieso moet zien

YouTube
Hottie Eddie Redmaye is de hoofdrolspeler in de fantasyfilm 'Fantastic Beasts and Where to Find Them'. 'Nuff said?

Woensdag 16 november ging hij dan eindelijk in première in de Belgische zalen. 'Fantastic Beasts and Where to Find Them', de langverwachte spin-off van de 'Harry Potter'-films is nu ook bij ons te zien. Het is de eerste film van een vijfdelige reeks van de hand van J.K. Rowling en vertelt het verhaal van Newt Scamander. Een magiër met een betoverde koffer waarin allerhande magische wezens schuilen. En toeval of niet, ze ontsnappen. Deze fantasyfilm moet je gezien hebben, en wel hierom:

Gouden pen
Het eerste en waarschijnlijk ook het beste argument waarom je de film gewoon absoluut moet gaan bekijken: schrijfster J.K. Rowling. Alles wat zij neerpent op papier verandert in goud. Kijk maar naar de voltallige 'Harry Potter'-reeks. Het kan dus gewoon niet anders dan dat dit verhaal ook weer een toppertje is.

via GIPHY

Een visueel spektakel
Regisseur van de film, David Yates, kan aardig wat adelbrieven voorleggen. Hij regisseerde ondermeer de laatste vier 'Harry Potter'-films en is dus niet aan zijn proefstuk toe. Yates staat garant voor zijn visueel sterke shots, iets waar hij in een tovenaarswereld van het New York in 1926 flink mee kan uitpakken. Er staat je dus gegarandeerd een visueel spektakel te wachten waar je van achterover zal vallen.

Het oog wil ook wat
De hoofdrol is voor niemand minder dan Eddie Redmaye weggelegd. Van een grote naam gesproken. Redmaye is een voormalig oscarwinnaar. Hij kreeg in 2015 een Oscar voor zijn rol als Steven Hawking in 'The Theory of Everything'. Naast een topacteur is Eddie ook nog eens model, wat hem uiteraard een leuke verschijning maakt op het witte doek. Ook niet onbelangrijk als je het ons vraagt.

via GIPHY

4. Alles is aanwezig
We gaan hier natuurlijk niet te veel verklappen, maar we kunnen wel al een tipje van de sluier lichten. In deze film komt echt alles aan bod. Van intense spanning en enorme actiescènes tot humor en romantiek. Het is een film die je moeiteloos meeneemt in misschien wel dé fantasiewereld waar je altijd al van hebt gedroomd. Tel dit allemaal bij elkaar op, en je weet al snel welke film je de volgende keer in de bioscoop moet gaan zien. Veel kijkplezier!