Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photo News

Jo Vally betaalt noodgedwongen zelf 35.000 euro voor 28ste album: “Het gaat niet slecht met de Vlaamse showbizz, maar archislecht”

MUZIEKMet een concert aan het strand van Middelkerke heeft Jo Vally (62) dit weekend zijn nieuwste album ‘De weg naar het geluk’ voorgesteld. Zijn 28ste al, maar ook het eerste dat de zanger uitbrengt in eigen beheer. Noodgedwongen, want na 32 jaar werd de samenwerking met zijn platenlabel stopgezet. “Niemand wil of durft nog investeren in Vlaamse artiesten”, aldus Jo, die vertelt hoe slecht het eraan toegaat achter de schermen van de showbizz. “Ik hoop dat dit geen financiële ramp wordt.”

48 reacties

 • Jean Schepens

  2 maanden geleden
  het is ueberhaupt een (wereld)wonder dat al die zogezegde "vlaemsche vedetten" nog aan de bak komen met hetgeen ze tegenwoordig uit hun nek durven te kletsen .. NONKELJEAN
 • Dirk Jacquemyn

  2 maanden geleden
  Die streaming diensten zijn de dood van de artiesten. Zit je aan de kant van geldschieters dat kopen zij wel genoeg streaming dat je in de zo gezegde echte hitparade staat. En al de andere die hun liedje gratis op die streaming zetten maken er niets winst uit. Als iedere maar ook iedere artiest stopt hun werk op de streaming te zetten dan pas zal er weer meer cd’s verkocht worden of hun singles op i-tunes. Als artiest stop met je muziek op streamingdiensten te zetten daar verdien je niets mee
 • Valentijn Jacobs

  2 maanden geleden
  35.000 euro voor een album ? Iedere dag verschijnen er massaal nieuwe albums van zogezegde zangers en zangeressen, smijten met het geld en voor wat ? Misschien zijn al die artiesten toch veel te veel betaald, om er zo mee te smijten en dan maar klagen en klagen.
 • Kristien Foubert

  2 maanden geleden
  Wat heeft hij te klagen ? Hij heeft geld genoeg op zijn leeftijd. Maar ja, hij heeft nooit oog gehad voor een ander zijn problemen.
 • Rita Vanlerberghe

  2 maanden geleden
  Als je gewend was gemakkelijk geld te verdienen zijn het nu zware tijden, inderdaad. Maar iedereen in de evenementensector is getroffen, ook diegenen die werken voor een "normaal" loon staan nu op straat en weten van geen hout pijlen maken. Dus Mr. Vally begin er maar aan te wennen.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Bridget Maasland blikt terug op korte relatie met André Hazes: “Hij loog dat hij vrijgezel was”
  Showbizz

  Bridget Maasland blikt terug op korte relatie met André Hazes: “Hij loog dat hij vrijgezel was”

  Zo hevig de liefde was, zo snel was ze ook weer afgekoeld: anderhalf jaar geleden beleefde André Hazes (27) een kortstondige romance met Bridget Maasland (46). De zanger verliet Monique Westenberg (43) toen voor de presentatrice, maar keerde nadien weer met hangende pootjes terug. “Ik was echt teleurgesteld dat iemand je zo op een voetstuk kan zetten en daarna zo over je heen kan lopen”, blikt Bridget terug in de podcast ‘Dit komt nooit meer goed’.