Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photo News

Jo Vally betaalt noodgedwongen zelf 35.000 euro voor 28ste album: “Het gaat niet slecht met de Vlaamse showbizz, maar archislecht”

MUZIEKMet een concert aan het strand van Middelkerke heeft Jo Vally (62) dit weekend zijn nieuwste album ‘De weg naar het geluk’ voorgesteld. Zijn 28ste al, maar ook het eerste dat de zanger uitbrengt in eigen beheer. Noodgedwongen, want na 32 jaar werd de samenwerking met zijn platenlabel stopgezet. “Niemand wil of durft nog investeren in Vlaamse artiesten”, aldus Jo, die vertelt hoe slecht het eraan toegaat achter de schermen van de showbizz. “Ik hoop dat dit geen financiële ramp wordt.”

48 reacties

 • Jean Schepens

  1 jaar geleden
  het is ueberhaupt een (wereld)wonder dat al die zogezegde "vlaemsche vedetten" nog aan de bak komen met hetgeen ze tegenwoordig uit hun nek durven te kletsen .. NONKELJEAN
 • Dirk Jacquemyn

  1 jaar geleden
  Die streaming diensten zijn de dood van de artiesten. Zit je aan de kant van geldschieters dat kopen zij wel genoeg streaming dat je in de zo gezegde echte hitparade staat. En al de andere die hun liedje gratis op die streaming zetten maken er niets winst uit. Als iedere maar ook iedere artiest stopt hun werk op de streaming te zetten dan pas zal er weer meer cd’s verkocht worden of hun singles op i-tunes. Als artiest stop met je muziek op streamingdiensten te zetten daar verdien je niets mee
 • Valentijn Jacobs

  1 jaar geleden
  35.000 euro voor een album ? Iedere dag verschijnen er massaal nieuwe albums van zogezegde zangers en zangeressen, smijten met het geld en voor wat ? Misschien zijn al die artiesten toch veel te veel betaald, om er zo mee te smijten en dan maar klagen en klagen.
 • Kristien Foubert

  1 jaar geleden
  Wat heeft hij te klagen ? Hij heeft geld genoeg op zijn leeftijd. Maar ja, hij heeft nooit oog gehad voor een ander zijn problemen.
 • Rita Vanlerberghe

  1 jaar geleden
  Als je gewend was gemakkelijk geld te verdienen zijn het nu zware tijden, inderdaad. Maar iedereen in de evenementensector is getroffen, ook diegenen die werken voor een "normaal" loon staan nu op straat en weten van geen hout pijlen maken. Dus Mr. Vally begin er maar aan te wennen.
 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.