Kristof Ghyselinck
Volledig scherm
PREMIUM
© Kristof Ghyselinck

Jo De Meyere (82) hervat rol van bisschop in ‘Daens’: “Een klein hartinfarctje krijgen en dan sterven in de armen van Daens. Dat zou prachtig zijn”

ShowbizzÉlke dag herhaalde hij zijn rol, anderhalf jaar lang. Uit schrik om, zo zegt hij zelf, als bejaarde zijn tekst te vergeten. Maar sinds gisteren schittert Jo De Meyere op zijn 82ste toch weer knap als bisschop Stillemans in de Studio 100-musical ‘Daens’. “Ik vlieg erin als een jonge hengst, want elke show is een feest”, lacht hij. Want ook: elke show kan de laatste zijn, beseft hij. “Ik ben héél dankbaar dat ik het nog kan en mag doen.”

  1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
    Streamz

    Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

    Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.