Jim Carrey zal Joe Biden spelen in Saturday Night Live

Jim Carrey.
EPA Jim Carrey.
Het Amerikaanse comedyprogramma Saturday Night Live maakt zich op voor seizoen 46 en pakt meteen flink uit door Jim Carrey aan de cast toe te voegen. De acteur zal de komende maanden te zien zijn als Joe Biden, de Democratische presidentskandidaat die het bij de aankomende verkiezingen opneemt tegen de huidige president Donald Trump. Dit meldt E! News.

Verwacht wordt dat Carrey in zijn rol als Biden het in een debat opneemt tegen Alec Baldwin, die al jaren de rol van Trump speelt. “Hij geeft dit personage ongetwijfeld energie en kracht. En waarschijnlijk wordt het ook heel grappig,” aldus Lorne Michaels, de bedenker van SNL.

Ook actrice en comédienne Maya Rudolph keert terug als Kamala Harris, de vrouwelijke vice-presidentskandidaat uit het Democratische kamp. Huidig castlid Beck Bennett blijft in zijn rol van Mike Pence, de huidige vice-president.

Terug in de studio

Saturday Night Live stopte met live uitzendingen toen het coronavirus de kop op stak in de Verenigde Staten. Daarna werden er twee shows vanuit huis gemaakt, maar vanaf 3 oktober keert het team terug in de studio in New York. Er wordt wel volgens strikte coronamaatregelen gewerkt: er is een beperkt aantal mensen in het publiek en een uitgedunde crew op de set.

Het programma kondigde ook een nieuw castlid aan: Punkie Johnson wordt de eerste zwarte, lesbische vrouw die meespeelt in SNL.

Lees ook:

INTERVIEW. Jim Carrey laat donkere periode achter zich met rol in ‘Sonic’: “Ik heb weer een reden om uit mijn bed te komen” (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.