Jim Carrey (56) speelt mogelijk slechterik in 'Sonic'-film

Jim Carrey en Dr. Ivo Robotnik, ook bekend onder zijn alias Doctor Eggman, is een personage uit de Sonic the Hedgehog-franchise.
Reporters Jim Carrey en Dr. Ivo Robotnik, ook bekend onder zijn alias Doctor Eggman, is een personage uit de Sonic the Hedgehog-franchise.
Jim Carrey onderhandelt momenteel met Paramount Pictures over een rol in de animatiefilm 'Sonic the Hedgehog'. Dat schrijft Deadline. De 56-jarige acteur zou in de huid kruipen van slechterik Doctor Robotnik.

De film 'Sonic the Hedgehog' is gebaseerd op het populaire SEGA-videospel uit de jaren negentig. Hierin probeert de blauwe egel Sonic te voorkomen dat de gestoorde wetenschapper Robotnik de wereld overneemt. Door de jaren heen zijn er honderden miljoen spellen van Sonic verkocht. Ook zijn er vijf televisieseries van gemaakt.

De alom bekende 'Sonic the hedgehog' met felblauwe stekels. Reporters / SWNS
Reporters De alom bekende 'Sonic the hedgehog' met felblauwe stekels. Reporters / SWNS

In Japan wordt het personage van Robotnik al sinds het eerste spel Dr. Eggman genoemd. In de Amerikaanse versies stond hij echter lange tijd bekend als Dr. Robotnik.

Terugkeer

Mochten de onderhandelingen goed uitpakken dan zou dat een terugkeer van Carrey betekenen. De laatste jaren legde hij zich vooral toe op schilderen en series produceren. In het verleden vertolkte Carrey al rollen in succesvolle animatiefilms als 'The Grinch', 'Horton' en 'A Christmas Carol'.

'Sonic the Hedgehog' wordt geregisseerd door Jeff Fowler. Eerder werd al bekend dat 'X Men'-ster James Marsden en actrice Tika Sumpter ook een rol hebben in de film, die volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels