Jill Peeters: “Ik heb 19 jaar lang als een tornado geraasd, maar ik kan dat niet nog eens opbrengen”

Jan De Meuleneir/Photo News
Na 19 jaar heeft Jill Peeters (44) een streep getrokken onder haar weerpraatje op VTM. Ze wil in de toekomst een ander pad inslaan, en dus moet de zender op zoek naar een waardige vervanger. “Er is nog geen opvolger of opvolgster voor mij, maar het zou wel fijn zijn als het een vrouw is”, aldus Jill op Radio 1 over haar vertrek.

Net geen 20 jaar na haar eerste verschijning, heeft Jill Peeters vorige week afscheid genomen van VTM én de kijker. Helaas kon ze tijdens haar laatste weerpraatje geen zonnige boodschap brengen, maar stelde ze vooral veel regen in het vooruitzicht. Toch was het boeket bloemen dat ze kreeg uit handen van collega’s Frank Duboccage en David Dehenauw méér dan verdiend. De tijd was volgens Jill dan ook rijp om iets anders te gaan doen. 

“Maar ik was die job niet beu, integendeel”, zei Peeters tijdens Wordt Vervolgd op Radio 1. “Ik heb het altijd graag gedaan, tot mijn laatste weerbericht. Maar toen het besef kwam dat er nog eens 20 jaar moet gewerkt worden, heb ik besloten dat ik iets anders wil doen.”

Veranderd

Het medialandschap is de afgelopen jaren erg veranderd, vindt Jill. “Het tempo ligt hoger en er zijn veel meer media die bespeeld moeten worden. 19 jaar lang ben ik daar als een tornado met volle goestig doorheen geraasd, maar ik kan dat niet nog eens opbrengen. Dus neem ik mijn ervaringen mee en probeer ik gewoon ‘content’ te zijn.” Ze heeft tijdens haar VTM-carrière alles gegeven wat ze in haar mars had. “Ik deed alles samen. Ik was voltijds weervrouw, en hield me daarbovenop bezig met klimaatcommunicatie. Daarbij heb ik ook nog eens drie dochters en een geweldige man, en daar moet je ook allemaal tijd in steken.”

Welke richting Jill in de toekomst wil uitgaan, is voorlopig onzeker. En dat is precies hoe ze het nu even wil. “Nu is alles nog ok, ik denk dat het een lange kerstvakantie zal worden”, zei ze. “Maar waarschijnlijk zal ik de leegte wel voelen vanaf februari. Ik heb al heel veel aanbiedingen en uitnodigingen gekregen van zowel de media als bedrijven, dus we zullen wel zien. Eerst ga ik eventjes ‘ontkoppelen’, dan kan de creativiteit opnieuw opborrelen. Dat heb ik nodig. Zuurstof in mijn agenda en mijn hoofd, zodat er mooie dingen kunnen ontstaan.”

Beluister het volledige gesprek met Jill via deze link.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Flor Peeters

  Eindelijk is ze weg met haar pretentie.

 • Delcor Hubert

  Ocharme, wat een zwaar leven heeft zij al achter de rug. Een mens zou er medelijden mee krijgen... Onnozele uitspraken van iemand die misschien eens moet beseffen wat het leven en echt werken is. Maar ze komt gegarandeerd op haar pootjes terecht in één of andere politieke partij, klimaat- of milieuvereniging. In elk geval iets waar je niet te hard moet presteren en toch goed verdienen. Ere wie ere toekomt, maar er zijn andere mensen die echt wel iets meer te betekenen hebben in deze wereld.

 • Jean-Pierre Vijt

  Ik geef je gelijk Jan Janssens , Een ding nog: hoe meer mensen op de aarde ,hoe meer kans op vervuiling . Daar bedoel ik mee: De producenten maken zoveel mogelijk wegwerpproducten ,zakken vullen ,het brengt geld op.Dit ten koste van het milieu . De waterlopen zitten vol plastiek ,de wegen vol lege blikjes,flesjes aan de kant .

 • Patrick Verbelen

  Die zien we nog wel terug, in de politiek.

 • Jan Janssens

  Deze Milieu activiste heeft nog steeds niet begrepen dat de aarde (het volledige heelal) steeds in een evolutie zit, neem nu het verschuiven van de magnetische noordpool, de aarde leeft en beweegt, we hebben alleen maar exacte waarnemingen van de laatste 200 jaar terwijl de aarde al miljarden jaren draait. We moeten ons eens de vraag stellen wie er zij kost verdiend aan al die bangmakerij ??