EBU / CORINNE CUMMING
Volledig scherm
© EBU / CORINNE CUMMING

Jérémie Makiese zingt vanavond als 16e op het Songfestival: "Ze zijn hier in Turijn laaiend enthousiast over hem”

Songfestival“Ik heb mijn nummer nog geen enkele keer gezongen zoals in de studio.” Jérémie Makiese is klaar om miljoenen Songfestivalfans te overtuigen met ‘Miss You’. Onze nationale hoop mag zaterdagavond als zestiende aan de bak in de finale van het Eurovisiesongfestival, al weet hij zelf nog niet goed hoe het nummer precies gaat klinken. Hoe ziet zijn dag er vandaag uit? Heeft hij last van zenuwen? Hoe populair is hij daar in het artiestendorp? En hoeveel kans maakt hij? Wij vroegen presentator Peter Van de Veire én de zingende keeper himself om tekst en uitleg. 

9 reacties

 • sonia lauwers

  1 maand geleden
  Elk jaar dezelfde "zever": "ze zijn laaiend enthousiast over ons liedje". En elk jaar gaan we de mist in! En natuurlijk is Oekraïne de winnaar, wat had je nu gedacht?
 • Christel Bastiaens

  1 maand geleden
  Als Oekraïne wint zou ik dat schandalig vinden. Niet dat ik hun dat niet gun maar het draait toch niet rond hun oorlog maar het gaat hier over muziek en wat het beste en het mooiste is en als ik Oekraïne was zou ik beschaamt zijn dat ik zo zou winnen het lied op zich is niet slecht maar er zijn er beter.
 • Martine Leemans

  1 maand geleden
  Sorry jongen maar het staat vast dat ze Oekraïne gaan laten winnen.Wedden?!!
 • Ronny Cypers

  1 maand geleden
  Dat België nog aan dat circus wilt meedoen begrijp ik niet. Kost ons alleen maar geld. Het is al meer dan 15 jaar geen kwaliteit meer.
 • Stefan Paul

  1 maand geleden
  Hier in Turijn zijn ze laaiend enthousiast over onze Jeremy. en morgen in de krant: 'België eindigt 20e op Eurosong'
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.