Exclusief voor abonnees

Jelle Cleymans & Free Souffriau na 11 jaar opnieuw in musical ‘Daens’: "Met Free heb ik altijd graag gekust"

Jelle en Free brachten op de persvoorstelling nog eens het nummer 'Ogen dicht'. "Die magie is er weer", zegt Jelle.
Photonews Jelle en Free brachten op de persvoorstelling nog eens het nummer 'Ogen dicht'. "Die magie is er weer", zegt Jelle.
Elf jaar geleden schitterden Jelle Cleymans (33) en Free Souffriau (39) al eens in de Studio 100-musical 'Daens'. Volgend jaar mogen ze dat opnieuw doen, want vanaf eind februari 2020 wordt de succesproductie hernomen in het Studio 100-Pop-uptheater. Met rijdende tribunes, dus. "We hebben nu meer ervaring met kussen", reageert het musicalduo.

"Over thuiskomen gesproken", zeggen Jelle en Free, want de twee musicalkrakken zullen in de vernieuwde versie van 'Daens' dezelfde rollen spelen als elf jaar geleden: de socialist Jan de Meeter en de katholieke fabrieksarbeidster Nette Scholiers. "Een fantastische ervaring was dat toen, zelfs een mijlpaal in mijn leven. Nu ik die liedjes opnieuw moet instuderen, krijg ik meteen weer kippenvel", glimlacht Free. "Ja, die magie is er weer", zegt Jelle. "Al ga ik het verhaal nu wel anders beleven, denk ik. Indertijd was ik pas 23 jaar. Nu besef ik veel meer waar het verhaal van 'Daens' over gaat, vooral de menselijke kant ervan." "Maar elf jaar, dat zie je ook wel aan de buitenkant, hoor", vult Free lachend aan. "Ik ga huppelend spelen, dan lijk ik wat jonger."

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Fréderic Sempels

    man man man dat de mensen deze cast niet beu zijn, altijd dezelfde slecht opgeleide wanna be musical zangers!!! Goeie acteurs maar das ook alles. Alleen Jelle voldoet aan de beschrijving maar die zijn we ondertussen wel beu!