Jeff Hoeyberghs: "Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden”

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs was afgelopen week te gast bij studentenvereniging KVHV op de UGent. Tijdens zijn lezing liet hij een reeks seksistische opmerkingen vallen. De beelden waarop hij die uitspraken doet, gaan nu rond op sociale media.

“Vrouwen willen wel de privileges van mannelijke bescherming en geld, maar ze willen niet meer hun benen opendoen. Je kan een vrouw niet als gelijke behandelen zonder haar slaaf te worden”, zegt Hoeyberghs onder andere.

De UGent, waar de lezing plaatsvond, liet al eerder weten zichzelf te distantieren van de seksistische uitspraken. Enkele studenten zijn ook verontwaardigd. Zij verspreiden nu de video online en verzetten zich tegen Hoeyberghs.

LEES OOK. UGent distantieert zich “uitdrukkelijk” van seksistische uitspraken Jeff Hoeyberghs

Jeff Hoeyberghs bij K.V.H.V.
ROSA Gent Jeff Hoeyberghs bij K.V.H.V.34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Was deze demo van Jeff Hoeyberghs bedoeld als lezing (ernst) of act (scherts)? Het is algemeen geweten dat die man nogal excentriek is op vlak van mening over vrouwen, inderdaad vanuit zijn vakgebied en ongetwijfeld ook persoonlijke ervaringen. Niet té veel aandacht aan schenken, man en vrouw zijn gewoon verschillend en dat is maar goed ook. Laat beide 'seksen' als mens toch gewoon de kans en ruimte hun dromen na te jagen en zichzelf te ontwikkelen.

 • an dewever

  Al 500 klachten tegen Jeff en er zaten niet eens 100 mensen in de zaal waar hij sprak.

 • Saadia Sellak

  Als vrouw neem ik geen aanstoot aan wat hij zegt. Hij lijkt de zaken te willen overdrijven zodat de eigenlijke boodschap gehoord wordt. Man en vrouw zijn niet gelijk en zullen dat nooit zijn. Dit is een onvermijdelijke natuurwet. Zelfs met kunstmatige interventies om de verschillen tussen man en vrouw proberen weg te werken, zal dit niet lukken. Gelukkig maar dat we niet gelijk zijn, om van elkaars verschillen te kunnen genieten en elkaar te kunnen aanvullen.

 • Mohamed Kabbal

  Ik kan die man geen ongelijk geven. De vrouw wordt juist door de media en reclame valse en onjuiste idealen voorgeschoteld en de vrouw wordt willens nilles op die weg gezet alsof die al eeuwen de norm is. Ze krijgen het ideale beeld, ideale man, ideale carrière enz met als resultaat dat veel dat beeld en hebben en denken gefaald te hebben. Laat de vrouw zijn wie ze is en stop die Me#too ook.

 • Kenny De Raas

  Misschien spreekt hij uit ervaring? Hij heeft het geld.. Soms kom je ergens zegt mevrouwtje heb net opgeruimd, gepoetst.. en je denkt WAAR? Vraag aan elke man, of ze hun vrouw vragen hen te helpen en 99% zegt, ben kik geen janet e.. Duq ergens heeft hij gelijk.. Ikzelf kan, koken, wassen, strijken, kuisen. Ik kan me de vraag stellen, is de vrouw overbodig..? MAAR ik geniet van mijn gezin en dat zal Jef niet kunnen. Over die benen niet willen openen gaat erover, dat beslist enkel de vrouw!