Jean-Marie Pfaff ontbindt zijn fonds

BELGA
Jean-Marie Pfaff (64) stopt met zijn Jean-Marie Pfaff Fonds. Het fonds was ontstaan om sociaal zwakkeren te helpen. Nu heeft Pfaff in een reactie aan De Tijd verteld dat hij geen tijd meer heeft voor zijn fonds.

De gewezen Belgische voetbalkeeper draagt namelijk zorg voor zijn vrouw Carmen (61), die aan osteoporose lijdt. Ook zijn kleinkinderen nemen veel tijd in beslag. Pfaff zegt wel dat hij steeds te vinden zal zijn om deel te nemen aan openingen of voetbalmatchen voor het goede doel. 

Het bekendste evenement dat Pfaff organiseerde via zijn fonds was de 'Benefietstocht'. Daarbij fietste Pfaff met vrienden van München, zijn tweede thuis, naar Brasschaat. Met die jaarlijkse fietstocht van ongeveer duizend kilometer zamelde hij heel wat geld in. In 2009 moest Pfaff aan het infuus toen hij zichzelf overdeed tijdens zo'n fietstocht. 
21 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • vital hoes

  Diane Bernaerts , groot gelijk is een open deur intrappen ,(el Simpatico zolang het opbrengt en gelijk heeft hij ) en de beste keper was tenslotte Michel Preudomme zonder discusie .

 • Magdalena Verschaeren

  De familie is naar mijn gevoel belust op aandacht én geld. Ze zijn wel zo verblind door 'zichzelf belangrijk vinden' dat ze denken dat niemand dat ziet... Eigenlijk gewoon zielig.

 • sofie achten

  Hij zal moeten stoppen, er staat geen reclame meer op de kol van zijn hemd.

 • Marlies Schoefs

  Daar is dan wel tijd voor

 • Paul Alix

  Velen hieronder zijn het blijkbaar vergeten dat Jean-Marie de beste keeper ter wereld was Een beetje respect is hier correct.arm Vlaanderen