Jean Marie Dedecker
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Marie Dedecker © Dieter Bacquaert

Jean-Marie Dedecker volgt Olympische Spelen op de voet: “In mijn tijd was het scharrelen en schooien voor loon”

ShowbizzJean-Marie Dedecker (69) - burgemeester van Middelkerke en 19 jaar lang de bondscoach van de Belgische judoka’s - ziet veel slaagkansen voor onze atleten tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. “Ik verwacht niet minder dan tien medailles van de Belgen”, klinkt het bij Dedecker, die ook uitgebreid terugblikt op zijn eigen carrière binnen de sportwereld. Daarnaast heeft hij het ook over zijn geliefde badplaats en ook zijn eigen ‘prestaties’ komen aan bod: “Ik had vroeger een sixpack, nu is dat een onepack.”

8 reacties

 • Leo Peeters

  2 maanden geleden
  Een topman die de koe blij de horens durft pakken, spijtig dat Brussel er niet van vol loopt van dit kaliber
 • Rody Franks

  2 maanden geleden
  Hij hoeft er niet op gestemd te hebben om gelijk te hebben he camiel. Geen angst, ik kan JM zeker smaken maar het blijft een feit dat "de gemeente" en "de provincie" en "de staat" GEEN geld hebben!
 • camiel huughe

  2 maanden geleden
  Ik heb de indruk dat Patrick Vandeputte vorige verkiezingen niet op J.M. Dedekker gestemd heeft. Nochtans deden velen het beter !
 • Jean Petermans

  2 maanden geleden
  Het was zeker scharrelen maar de beste judoka's ooit van België.
 • Patrick Marinus

  2 maanden geleden
  Politiek ben ik het niet met hem eens, maar hij slaat hier wel de spijker op de kop. vroeger ging het nog om sportieve prestaties en was voor je prestatie betaald worden bijzaak. Tegenwoordig dringt het winstbejag en rijkelijk betaald worden door in elk aspect van iets wat nog sport wil genoemd worden.
 1. Jean-Marie Dedecker heeft al 65 jaar dezelfde beste vriend: “Het kruisje dat Dirk maakte toen ons kindje overleed, zal ik nooit vergeten”
  PREMIUM
  Showbizz

  Jean-Ma­rie Dedecker heeft al 65 jaar dezelfde beste vriend: “Het kruisje dat Dirk maakte toen ons kindje overleed, zal ik nooit vergeten”

  “Weet je nog dat de flikken achter ons zaten en door het ijs zakten? En die keer dat de pastoor ons de kerk uitgooide.” Als je sinds je kleutertijd de beste vrienden bent, is het vat anekdotes bodemloos. Getuige Jean-Marie Dedecker (69) en leeftijdsgenoot Dirk Berteloot. Tegenpolen qua karakter, maar vrienden voor het leven die er altijd voor elkaar staan en elkaar door de moeilijke momenten heen helpen. Of toch bijna altijd. “Eén keer hebben we ruzie gehad. Dat conflict heeft twee jaar geduurd.”