Jean Marie Dedecker
Volledig scherm
PREMIUM
Jean Marie Dedecker © Dieter Bacquaert

Jean-Marie Dedecker volgt Olympische Spelen op de voet: “In mijn tijd was het scharrelen en schooien voor loon”

ShowbizzJean-Marie Dedecker (69) - burgemeester van Middelkerke en 19 jaar lang de bondscoach van de Belgische judoka’s - ziet veel slaagkansen voor onze atleten tijdens de Olympische Spelen in Tokyo. “Ik verwacht niet minder dan tien medailles van de Belgen”, klinkt het bij Dedecker, die ook uitgebreid terugblikt op zijn eigen carrière binnen de sportwereld. Daarnaast heeft hij het ook over zijn geliefde badplaats en ook zijn eigen ‘prestaties’ komen aan bod: “Ik had vroeger een sixpack, nu is dat een onepack.”

8 reacties

 • Leo Peeters

  1 jaar geleden
  Een topman die de koe blij de horens durft pakken, spijtig dat Brussel er niet van vol loopt van dit kaliber
 • Rody Franks

  1 jaar geleden
  Hij hoeft er niet op gestemd te hebben om gelijk te hebben he camiel. Geen angst, ik kan JM zeker smaken maar het blijft een feit dat "de gemeente" en "de provincie" en "de staat" GEEN geld hebben!
 • camiel huughe

  1 jaar geleden
  Ik heb de indruk dat Patrick Vandeputte vorige verkiezingen niet op J.M. Dedekker gestemd heeft. Nochtans deden velen het beter !
 • Jean Petermans

  1 jaar geleden
  Het was zeker scharrelen maar de beste judoka's ooit van België.
 • Patrick Marinus

  1 jaar geleden
  Politiek ben ik het niet met hem eens, maar hij slaat hier wel de spijker op de kop. vroeger ging het nog om sportieve prestaties en was voor je prestatie betaald worden bijzaak. Tegenwoordig dringt het winstbejag en rijkelijk betaald worden door in elk aspect van iets wat nog sport wil genoemd worden.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.