Exclusief voor abonnees

Jan Smit heeft veel bewondering
voor zijn goede vriend Christoff: “Hij denkt altijd eerst aan een ander, daar kan ik nog veel van leren”

RV
Jan Smit (33) komt graag naar Vlaanderen. Om op te treden, en om langs te gaan bij zijn goede vriend Christoff. De twee zitten samen in Klubbb3 en hebben in Spanje een appartement naast mekaar. Toch moet Christoff Jan niet vragen als getuige op zijn huwelijk. “Ik wil dan vooral heel dronken worden met hem”, klinkt het lachend in een interview met het blad Story.

Al verschillende keren hebben Gert Verhulst en James Cooke aan de mouw van Jan Smit getrokken om hem naar Gert Late Night te krijgen. Maar de agenda van de Nederlandse zanger liet het nooit toe, tot deze week. En Jan heeft het er duidelijk naar zijn zin. “James kende ik nog niet zo goed, Gert wel. Dat kan ook niet anders: als je al twintig jaar optreedt in Vlaanderen, kom je hem weleens tegen. Aardige kerel! ‘Samson & Gert’ is ook puur jeugdsentiment, maar ik kan me voorstellen dat Gert na dertig jaar wel klaar is met die hond. Misschien moet ik het eens proberen? Alhoewel... Ik heb niet zoveel met viervoeters (lacht). En ik ben nog lang niet klaar om te stoppen met zingen. Ik heb niet het gevoel dat ik mijn hoogtepunt al bereikt heb. Ik laat alles nog op me afkomen. Klubbb3 (de groep met Christoff en Florian Silbereisen, red.) is ooit ook als grap begonnen. En nu zijn we zeven albums later!”

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ron Leclerc

    Spijtig dat twee sympathieke gasten hun medewerking verlenen aan een programma waar een oerstomme believer van de " flat earth theorie " aan het woord gelaten wordt. Dít je reinste onzin. Zo een oerdomme vent aan het woord laten is wraakroepend om niet te zeggen misdadig t.o.v bevolking.

  • Gerard Braeckmans

    De glimlach van diene Christoff is hilarisch. De uitspraak van Jan Smit ook trouwens.