Jan Schepens speelt priester Daens én zijn broer

Jan Schepens heeft de rol van Pieter Daens beet, maar wordt ook de understudy van de titelrol, die gespeeld wordt door Peter Van de Velde.
Repro Lievens Jan Schepens heeft de rol van Pieter Daens beet, maar wordt ook de understudy van de titelrol, die gespeeld wordt door Peter Van de Velde.
In de nieuwe musical 'Daens' speelt Peter Van de Velde de hoofdrol, maar Studio 100 heeft nu ook bekendgemaakt dat Jan Schepens z'n understudy wordt. Dat betekent dat de acteur de rol van priester Adolf Daens op zich neemt wanneer Van de Velde niet kan. Opmerkelijk, want Schepens heeft ook al de rol van z'n broer Pieter Daens beet. 

Om zich voor te bereiden, gingen de twee acteurs gisteren langs in Aalst. Een stadsgids leidde hen rond langs alle plekken in de stad die een link hebben met de gebroeders Daens, waaronder de Sint-Martinuskerk. De bekende priester hield er ooit vlammende toespraken, en dus gaf hoofdrolspeler Peter Van de Velde er op de preekstoel al een voorsmaakje van de speech die hij in de musical zal geven. "Dat doet me wel iets", zei hij achteraf. "Een speech geven waar de priester zelf ook nog heeft gestaan." 'Daens' gaat in februari 2020 in première in het pop-uptheater van Studio 100 in Puurs. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Regine Tytgat

    We hebben al tickets. We gaan zeker kijken!