Jan Fabre is zijn plein in Nieuwpoort kwijt

AFP
Het Jan Fabreplein in Nieuwpoort is nog maar vier maanden oud, maar nu wordt de naam opnieuw gewijzigd naar ‘Dienstweg Havengeul’. Dat heeft evenwel niets te maken met de beschuldigingen van seksuele intimidatie. De overheid heeft de beslissing teniet gedaan omdat ze niet beantwoordde aan de regels.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur van de Vlaamse overheid heeft het Nieuwpoortse stadsbestuur opgedragen om opnieuw de oude naam van het plein in gebruik te nemen. Een plein kan immers niet vernoemd worden naar personen die nog in leven zijn. 

In Nieuwpoort was de naamsverandering erg omstreden, zeker toen in september de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan het adres van de kunstenaar geuit werden. 
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • veerle ballegeer

  Wat dan met het eerstvolgende nieuwe plein/straat die naar Nina Derwael zal genoemd worden in Sint-Truiden??? Nina is toch ook nog springlevend?? Vreemde wetgeving hier hoor in België....

 • paul geerts

  50 jaar geleden was Nieuwpoort nog een gezellige familie kuststad, nu ingepalmd door elite die geen enkele smet duld , het gewone volk mag er nog oogluikend vertoeven.

 • Lieven d'Haese

  En nu nog zijn subsidies afnemen..... en zien wat hij daarna nog betekent !

 • Patrick Van Bogaert

  Terecht als je je handen niet thuis kunt houden...

 • Dirk Janssens

  eindelijk. En geef diene mens nooit nog nen euro gemeenschapsgeld