Exclusief voor abonnees

Jan blijft bij Romina in België: “Ik heb geen retourticket naar Australië geboekt”

Instagram
Na maanden van wikken en wegen hebben ze de knoop doorgehakt: Jan (30) en  Romina (27), die elkaar leerden kennen tijdens het afgelopen seizoen van ‘Boer Zkt. Vrouw’, kiezen voluit voor elkaar. De knappe cowboy, die vorige week op een vliegtuig stapte om Romina in haar West-Vlaamse thuisbasis te bezoeken, keert niet meer terug naar Australië. “Ik heb geen retourticket geboekt, ik blijf in Vlaanderen", klinkt het in TV Familie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Toen Romina en Jan na  ‘Boer Zkt. Vrouw’ bekendmaakten dat ze hun relatie alle kansen wilden geven, dachten heel wat mensen dat ze na verloop van tijd richting Australië zou trekken. Maar het tegendeel blijkt nu waar: Jan maakt de omgekeerde beweging en keert terug naar zijn heimat. “Enkele weken geleden heb ik de knoop doorgehakt”, zegt hij. “Ik wil voluit gaan voor een leven met Romina in Vlaanderen. En Brugge wordt mijn thuisbasis.”

Romina zelf was al een tijdje op de hoogte van zijn beslissing. “Op Valentijnsdag stuurde hij me een foto van zijn ‘one way-vliegtuigticket’. Ik was uiteraard in de wolken: het is het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen.”

Wat uiteindelijk de doorslag gaf bij Jan? “Het is een optelsom van factoren en ik ben zeker niet over één nacht ijs gegaan. Australië is voor veel Belgen wellicht een droombestemming, maar het is van hieruit moeilijk in te schatten hoe hard de situatie ginds is voor mensen op het platteland. De boeren down under hebben een zeer slechte oogst achter de rug. Al enkele jaren zelfs. Er is ook de extreme droogte, de ergste in 60 jaar. En dan spreek ik over een oppervlakte van twee à drie keer België.”

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan LAUNDERS

  tof koppel! Hoeveel kennen hun man of vrouw maar kort? zijn ze daarom 'lomp'? meer dan 50% van niet-lompe mannen zijn gescheiden. Wat is dan je opmerking Marina Rigouts? Wat als je vriend of man morgen salut zegt? wie is dan de lompe?

 • jessy cavann

  En toch blijf ik bij mijn eerste mening, die passen totaal niet bij elkaar.

 • vangeel guido

  Veel geluk samen en laat dit heel lang duren mooi het leven is mooi.

 • Marina Rigouts

  Zeer lompe man , je dieren laat je toch ook zo maar niet achter dan heb je geen hart. Hij kent die vrouw nog maar pas , wat gaat hij doen als ze morgen zeg salut en de kost .

 • Verstappen Martine

  Heel schoon van hem, maar ik zou in Romina's plaats toch naar Australie gegaan zijn.