Exclusief voor abonnees

James Cooke treedt bijna aan in ‘40-’45: "Ik heb de voorstelling al 10 keer gezien"

Studio100
2018 is nog niet voorbij en Studio 100 kondigt nu al aan dat de spektakelmusical '40-45' blijft lopen tot in december vólgend jaar. Een half miljoen tickets zijn al verkocht: ongezien in ons land. Ook James Cooke, die vanaf 2 januari afwisselend de rol van Louis vertolkt, is er ondersteboven van. "Het einde is nog lang niet in zicht."

"Zolang er vraag is, blijven we spelen", klinkt het bij Studio 100. Oorspronkelijk zou '40-45' maar lopen tot januari. In dat geval zou de gewone cast blijven spelen tot het einde en was er van James Cooke, die de hoofdrol van Jonas Van Geel deels overneemt, geen sprake geweest. "Gelukkig is het geen flop geworden", lacht hij. "Nee, even serieus. Dat wisten ze meteen van bij het begin. Dit is zo'n uniek spektakel. Elke dag blijven mensen tickets bestellen, iedereen wil dit gezien hebben. Ik ben heel blij dat ik deel mag uitmaken van zo'n gebeuren. En ook van zo'n verhaal. Als kind was ik enorm geboeid door de oorlog omdat mijn oma mij er zó vaak over verteld heeft, tot vervelens toe soms. (lacht) Mocht ze nog leven, dan zou ze ongetwijfeld op de eerste rij zitten op 2 januari."

Je hebt 26% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.