James Cooke
Volledig scherm
PREMIUM
James Cooke © Play4

James Cooke is fiere vader van ‘James de musical’: “Ik wist meteen: we hebben goud in handen”

TVEr waren allicht nog heel wat kijkers die twijfelden of ‘James de musical’ wel op hun ‘to see’-tv-lijstje moest komen. Maar de première met Natalia was een schot in de roos, en ook aflevering twee - met een breekbare, emotioneel broze Jani Kazaltzis - was mooie televisie. Vanavond vertelt Niels Destadsbader over zijn prille liefdesleven, maar eerst laten we bedenker en uitvoerder James Cooke aan het woord. Over zijn verlanglijstje vol namen, hoe trots hij is op het programma en over de overleden Stefaan Fernande, die ruim 40 nummers schreef voor de show. “Zijn ogen fonkelden bij elke show. ”

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.