Exclusief voor abonnees

James Cooke en Dorian over hun relatie: “De schrik dat hij me zou inruilen voor een jong veulen, is weg”

Kristof Ghyselinck
Bijna vier jaar zijn ze samen, James Cooke (34) en Dorian (25). Een bijzonder duo waar de liefde nog altijd van afspat. Ook al komt Gert Verhulst geregeld tussen hen in fietsen. Dorian kijkt er niet meer van op: “In de eerste seizoenen van ‘Gert Late Night’ gingen Ellen (de vriendin van Gert Verhulst) en ik regelmatig eens lang op de boot, maar nu weten we dat we James en Gert best gewoon afzetten op maandag en weer oppikken op donderdag.”

Ze zien er zalig verliefd uit. Ontspannen ook, al kan James het niet laten om in de coulissen van z’n theaterbedrijf Uitgezonderd. bliksemsnel z’n deskundige blik over enkele ‘Aladdin’-kostuums te laten glijden. Scherp en precies vindt hij de kleinste fout. Even snel keert hij terug in z’n rol van liefhebbende vriend. Het is de sleutel tot hun succes als koppel. Keihard werken, allebei, zonder elkaar daarbij uit het oog te verliezen. “We zijn net terug van een vakantie in Thailand”, zegt James. “Heerlijk, een echte liefdesreis. ‘Welkom in het paradijs’, zeiden ze bij aankomst. Wel, ze hadden niet gelogen. We kunnen er weer tegen.”

De focus ligt dikwijls op die drukke agenda van James. Maar jij moet niet onderdoen, Dorian.

Dorian: “Op 18 mei gaat ‘Aladdin’ in première, de repetities zijn al bezig. Aansluitend is er ‘Titanic’ deze zomer. Vanaf september is er dan terug ‘40-45’, en dan in januari ‘Daens’.”

James: (fier) “Ik ben blij met Dorians drukke agenda. Het zou niet goed zijn als de ene altijd maar thuis zou zitten te wachten op de andere. En de afgelopen drie jaar heeft Dorian altijd wel werk gehad.”

Helpt het dat jij de baas bent bij Uitgezonderd. en hem aan werk kan helpen?

James: “Nee. Ik hield me zelfs bewust ver weg van zijn auditie voor ‘Aladdin’. Ik ben daar eerlijk in, ik zou nooit objectief kunnen zijn. ‘Natuurlijk is mijne vent de beste, we nemen hem!’ Maar kijk, ook zonder mijn hulp wordt hij gecast voor onze producties. En als dat niet zo was, ook goed voor mij.”

Je hebt 18% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

  • Onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thomas De Lighbuer

    Ze mogen allebei hun handjes kussen want het zijn allebei top kerels met een gouden hart. Leeftijd speelt geen rol als je gewoonweg bij elkaar past. En dat is hier duidelijk het geval.