James Cooke 100 dagen rookvrij, maar acht kilo dikker: “Zo wil ik écht niet op mijn trouwfoto’s staan”

James Cooke met zijn partner Dorian
Kristof Ghyselinck James Cooke met zijn partner Dorian
Een indringend gesprek met een terminaal zieke patiënt hakte er bij James Cooke (35) zo zwaar in dat hij meteen stopte met roken. Dat houdt hij verbazend goed vol, maar zoals bij zovelen die de sigaret afzweren, vliegen ook bij James de kilo’s erbij. ‘Ik lijk stilaan een dikke worst naast Dorian’, zucht hij.

Vorige week nog schreeuwde James Cooke zijn geluk uit op Instagram: hij was precies honderd dagen rookvrij. “In het verleden had ik alles al geprobeerd: nicotinepleisters, vapers, zelfs hypnose. Maar dat hielp allemaal niet”, zegt James. “Dus ging ik voor cold turkey. De eerste vijftig dagen snakte ik elke ochtend bij het ontwaken naar een sigaret!’ Dat is stilaan wel verminderd, maar ik heb er nog elke dag zin in.”

“Ik voel me fitter en heb nóg meer energie dan vroeger. Voor de mensen rondom mij is dat niet altijd gemakkelijk. (lachje) Het enige nadeel is dat mijn eten me beter smaakt, waardoor ik meer eet en dus al acht kilo ben bijgekomen. Heel erg! Acht kilo, dat zie je als je in de spiegel kijkt.”

Hij is dan ook van plan om er iets aan te doen. “Zeker weten. Zo wil ik niet op mijn trouwfoto’s staan. Maar eerst moet ik volledig van mijn verslaving af, dan pas kan ik overgaan naar fase twee en weer beginnen te werken aan mijn lichaam.”

BEKIJK OOK

James Cooke over zijn verloving
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Romain Thyssens

  Na "100 dagen rookvrij" stellen dat je "eerst nog van de verslaving af moet" ? Waren die dagen écht rookvrij ? Dan ben je er vanaf, hoor...

 • louis traets

  ben al meer dan 10jaar gestopt met Champix. was super. gestopt zonder problemen. maar wel een beetje bygekomen

 • Juliette Francois

  Verving nooit een maaltijd door een sigaret tijdens het roken en verving de sigaret nooit door een maaltijd bij het stoppen... . Niks bijgekomen.

 • Willy De Gieter

  De rookverslaving is dus gewoon vervangen door een andere. Klassiek geval van mensen die stoppen met roken. Eten en drinken vervangt hun sigaret.

 • Philomena Vanderweyen

  Och James troost u,ben zeven jaar geleden gestopt en ben 14 kilo aangekomen ondertussen is er 4 kilo afgegaan maar de overige 10 kilo blijven kleven.