James Charles wint miljoen volgers terug na YouTube-drama

James Charles
YouTube James Charles
James Charles (19), de YouTuber die vorige week miljoenen volgers verloor nadat zijn voormalige ‘beschermengel’ Tati een video over hem postte, komt er langzaam terug bovenop. Ondertussen heeft hij maar liefst een miljoen volgers teruggewonnen. 

In de video ‘Bye Sister’ trekt Tati Westbrook hard van leer tegen James Charles, die ze naar eigen zeggen als familie beschouwde. Ze beschuldigt hem niet alleen van verraad - Charles zou achter haar rug om reclame hebben gemaakt voor een concurrerend vitaminemerk - maar ook van seksuele manipulatie. De 19-jarige homoseksueel zou constant heteroseksuele mannen proberen te manipuleren en in bed proberen te krijgen. Wanneer ze er iets van zei, antwoordde hij naar verluidt: “Maakt niet uit, ik ben beroemd.”

De gevolgen lieten zich meteen voelen. In amper vijf dagen tijd verdubbelde Westbrook haar aantal YouTube-volgers: de teller staat bijna op 10,5 miljoen man. Voor Charles gaat het minder goed: hij begon met meer dan 16 miljoen volgers, maar dat aantal daalde naar 13,4 miljoen. 

Wraak

Gisteren sloeg hij echter terug met een video waarin hij meer dan veertig minuten zijn kant van het verhaal vertelt. Zo zou Tati volgens hem leugens hebben verspreid, en daar heeft hij verrassend genoeg ook bewijs voor. De YouTuber toont screenshots van sms-berichtjes die hij haar stuurde, waarvan zij in haar video beweerde dat ze ze nooit heeft gekregen. In de video liet hij ook weten dat de laatste dagen “de donkerste periode uit zijn leven” waren en dat hij even geen uitweg meer zag.

Sinds zijn ‘antwoord’ heeft hij er alweer bijna een miljoen volgers bij. “Ik denk dat er veel overdreven werd aan beide kanten van het verhaal”, klinkt het in de comments. “Hopelijk kunnen we dit alles snel achter ons laten.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.