James Charles en Tati Westbrook begraven de strijdbijl: “We willen dit laten rusten”

Youtube
James Charles (19), de YouTuber die vorige week miljoenen volgers verloor nadat zijn voormalige ‘beschermengel’ Tati een video over hem postte, en Tati Westbrook (37) hebben de strijdbijl begraven. “We willen dit laten rusten”, klinkt het in een reactie.

In de video ‘Bye Sister’ trekt Tati Westbrook hard van leer tegen James Charles, die ze naar eigen zeggen als familie beschouwde. Ze beschuldigt hem niet alleen van verraad - Charles zou achter haar rug om reclame hebben gemaakt voor een concurrerend vitaminemerk - maar ook van seksuele manipulatie. De 19-jarige homoseksueel zou constant heteroseksuele mannen proberen te manipuleren en in bed proberen te krijgen. Wanneer ze er iets van zei, antwoordde hij naar verluidt: “Maakt niet uit, ik ben beroemd.” De gevolgen lieten zich meteen voelen. In amper vijf dagen tijd verdubbelde Westbrook haar aantal YouTube-volgers: de teller staat bijna op 10,5 miljoen fans. Voor Charles gaat het minder goed: hij begon met meer dan 16 miljoen volgers, maar dat aantal daalde naar 13,4 miljoen.

James sloeg terug met een video waarin hij meer dan veertig minuten zijn kant van het verhaal vertelt. Zo zou Tati volgens hem leugens hebben verspreid, en daar heeft hij verrassend genoeg ook bewijs voor. De YouTuber toont screenshots van sms-berichtjes die hij haar stuurde, waarvan zij in haar video beweerde dat ze ze nooit heeft gekregen. In de video liet hij ook weten dat de laatste dagen “de donkerste periode uit zijn leven” waren en dat hij even geen uitweg meer zag. Sinds zijn ‘antwoord’ heeft hij er alweer bijna een miljoen volgers bij. Tati verwijderde niet veel later haar video.

Heisa

Nu blijkt ook waarom ze dat deed. Op Twitter deelde ze een lange verklaring over de situatie, waaruit ze laat blijken dat ze genoeg heeft van de heisa. “James en ik zijn het erover eens dat het beter is voor onze gemeenschap, onze kijkers en onze mentale gezondheid om dit te laten rusten. Daarom zal ik niet langer publiekelijk reageren op deze zaak”, schrijft ze. “Ik heb er geen spijt van dat ik mijn zorgen met de wereld deelde, maar ik heb wel spijt van de manier waarop. Ik zet mijn gesprekken privé verder.” 

Ook James Charles liet op Twitter weten dat hij klaar was met de hele situatie. “Ik zal hier verder niet meer over praten. Deze week was verschrikkelijk voor ons allemaal. Ik hoop dat we ons kunnen richten op positiviteit.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.