Jamaicaanse mag zich Miss World noemen, België valt al vroeg af

Miss Jamaica Toni-Ann Singh kan het nauwelijks geloven: ze is uitverkozen tot Miss World 2019.
AFP Miss Jamaica Toni-Ann Singh kan het nauwelijks geloven: ze is uitverkozen tot Miss World 2019.
De 23-jarige Miss Jamaica Toni-Ann Singh is in Londen gekroond tot Miss World. In haar spoor werd de Française Ophely Mezino tweede en eindigde Miss India Suman Ratansingh als derde. Singh is daarmee al de vierde Jamaicaanse die de begeerde titel in de wacht sleept. De negentienjarige Elena Castro Suarez die ons land verdedigde, viel niet in de prijzen.

De Braziliaanse Elis Coelho en Nyekachi Douglas uit Nigeria maakten de top 5 compleet. Het was de 69ste keer dat de Miss World-verkiezing werd georganiseerd.

De top 5 van de Miss World 2019 verkiezing (vlnr): winnares Miss Jamaica Toni-Ann Singh, de nummer drie Miss India Suman Ratansingh, nummer vier Miss Brazil Elis Coelho, nummer twee Miss France Ophely Mezino en nummer vijf Miss Nigeria Nyekachi Douglas.
AFP De top 5 van de Miss World 2019 verkiezing (vlnr): winnares Miss Jamaica Toni-Ann Singh, de nummer drie Miss India Suman Ratansingh, nummer vier Miss Brazil Elis Coelho, nummer twee Miss France Ophely Mezino en nummer vijf Miss Nigeria Nyekachi Douglas.

Winnares Toni-Ann Singh maakte tijdens de competitie indruk met haar vertolking van het nummer I Have Nothing van Whitney Houston. “Het publiek lag aan haar voeten”, liet de organisatie in een tweet weten.

Na haar uitverkiezing zei Singh dat ze haar titel wil inzetten om “duurzame verandering” voor vrouwen en hun kinderen te bewerkstelligen. “Ik wil zorgen voor verandering die duurzaam is. Als het gaat om vrouwen, moet het iets zijn dat hun kinderen en de kinderen van hun kinderen een andere levenswaarde geeft”, aldus de uitgelaten winnares nadat ze de kroon op haar hoofd had gekregen van de winnares van vorig jaar, de Mexicaanse Vanessa Ponce.

Winnares Toni-Ann Singh (rechts), met de nummer twee, Miss Europe en Miss France Ophely Mezino.
EPA Winnares Toni-Ann Singh (rechts), met de nummer twee, Miss Europe en Miss France Ophely Mezino.

Toen Singh werd gevraagd naar de waarde van schoonheidscompetities als de Miss World-verkiezing in tijden van #metoo en de strijd voor gelijkwaardigheid en respect voor vrouwen, zei de studente van de Florida State University dat schoonheid voor haar het minst belangrijke onderdeel was van haar overwinning.

“Het is prima om dingen als schoonheid, kracht en dat soort dingen te vieren. Maar dit is zoveel meer”, zei ze terwijl ze haar trotse ouders Jahrine en Bradshaw omhelsde.

Miss World 2019 Toni-Ann Singh met haar ouders Jahrine (rechts) en Bradshaw (links).
EPA Miss World 2019 Toni-Ann Singh met haar ouders Jahrine (rechts) en Bradshaw (links).

 “Aan dat kleine meisje uit St Thomas, in Jamaica, en alle meisjes in de hele wereld: geloof in jullie zelf. Weet dat jullie het verdienen en dat jullie in staat zijn om jullie dromen te verwezenlijken. Deze kroon is niet van mij, maar van jullie. Jullie hebben een DOEL”, tweette de laureate.

Elena Castro Suarez (19) verdedigde de Belgische driekleur in een glitterjurk - bezet met kristalletjes - die zes kilogram woog. Ze viel echter al vroeg in de verkiezing af.
10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ingrid Vantroostenberghe

  Vleeskeuring

 • François Rediger

  Uiteraard puur natuur, tegen artificiële namaak.

 • Jonas Verbruggen

  De jury heeft weer een diversiteit's bril aan.

 • Kenneth De Plecker

  Mijn vrouw dat is pas miss universe!

 • KRIS VAN SCHAEREN

  Schoon madam! Natuurlijk is schoon relatief he