Exclusief voor abonnees

Ivana, de eerste ex-vrouw van Donald Trump, bijt van zich af: “Er is maar één first lady, en dat ben ik”

AP/AFP
Ivana (70), de eerste vrouw van Donald Trump, is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Dat heeft The Donald, zoals ze hem smalend noemt, eigenhandig mogen ondervinden. Het voormalige Sovjetkind en jetsetvrouw avant la lettre is zijn grootste fan – maar ook zijn meest kritische. In Story wordt een blik geworpen op deze machtige jetsetmama.

Hoe anders zou het er dezer dagen in het Witte Huis aan toegaan, als niet Melania, de huidige en vrij terughoudende echtgenote van Donald Trump, maar wel Ivana, zijn voormalige flamboyante vrouw, er door de gangen zou paraderen. Van gereserveerde stiltes zou alleszins geen sprake zijn. Ivana is altijd al een kleurrijke vrouw geweest die haar stem graag doet gelden en zich niet zomaar naar de achtergrond laat verdringen. Haar naturelle mooie gezichtstrekken van weleer is ze helaas kwijt, maar haar snedige tong gelukkig niet. Ivana is de koningin van de stoutmoedige uitspraken. Met haar aan zijn zijde heeft Donald tijdens hun dertien jaar durende huwelijk wellicht meermaals diep gezucht, en sinds ze uit zijn bed verdwenen is, houdt hij zijn hart mogelijk nog méér vast. De Amerikaanse president moet zich al weleens verslikt hebben in zijn kopje koffie, want Ivana spaart naar aloude gewoonte niemand, ook zichzelf niet. Vier keer al heeft ze haar memoires in boekvorm gegoten. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Liliane Goret

  Wat een laag niveau heeft de familie trump en zo iemand werd de president van Amerika wat een klucht is dit

 • Ivo Vandeneynde

  Wat een onnozel mens. Ze zijn al jaren gescheiden. Wil die nog wat profiteren van Trumps presidentsschap?

 • Martin Amelynck

  Wat een niveau die familie Trump.

 • Danielle Duym

  't Is 't gedacht dat telt hè.

 • Robert De Fruytier

  Er WAS maar een first lady........nu niet meer!!