Timon Verbeeck, Acid en Jonatan Medart
Volledig scherm
PREMIUM
Timon Verbeeck, Acid en Jonatan Medart © lr

Invasie van influencers op uw tv-scherm: “De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval”

ShowbizzYouTubefenomeen Acid kleurde de afleveringen van ‘De slimste mens’, Tiktokker Timon ‘Ma Stobbe’ Verbeeck is verantwoordelijk voor het kinderwoord van het jaar en zijn collega Jonathan Medart waagt z’n kans in ‘Dancing with the stars’. Je kan er letterlijk niet naast kijken: influencers maken tegenwoordig ook op nationale televisie het mooie weer. Maar waarom zijn ze nu zo alomtegenwoordig? Gaan zenders specifiek op zoek naar influencers voor hun tv-programma’s? En zijn ze de BV’s van morgen? “Iemand die populair is op TikTok, zal niet per definitie een ideaal schermgezicht zijn.”

18 reacties

 • Marco b.

  4 maanden geleden
  De kijker vraagt hier ook niet naar imho.. Ieder zijn meug maar ik zit er alleszins niet op te wachten. Spijtig dat zenders dit ook door ons strot duwen, enkel en alleen omdat ze reclame en kijkers brengen. Dat maakt bijgevolg duidelijk hoe hard de zenders berusten op kijkers en niet meer over de kwaliteit van het programma.
 • Kris Moernaut

  5 maanden geleden
  Men probeert steeds meer om mensen op korte tijd te raken en zichzelf interresant te maken maar verliest zich meer in oppervlakkigheid en claimt aandacht op een dikwijls platvloerse manier. Er zijn natuurlijk wel enkele uitzonderingen die origineel uit de hoek komen maar die zijn zeldzaam onder al die kopie en me too reacties
 • Kurt Bourdeaux

  5 maanden geleden
  Ze beïnvloeden zeker mijn kijkgedrag. Ik kijk er gewoon niet naar. Geen reclame, geen onnozele pipo's, alleen wat ik wil zien of horen. Doe ik ook met krantenartikelen ;-)
 • Jean De Grande

  5 maanden geleden
  Een reden te meer om zeker geen nieuw TV-abo te nemen. Wat een energie hebben wij sinds dat slaapmiddel uit huis is.
 • Kelly Verlinden

  5 maanden geleden
  Dat is dus de toekomst. Een hoop niemandallen die ons komt vertellen wat we moeten doen of volgen in dienst van megabedrijven.
 1. Halve finalisten ‘The Voice Kids’ ontstressen met Goofy in Disneyland Paris
  Showbizz

  Halve finalisten ‘The Voice Kids’ ontstres­sen met Goofy in Disneyland Paris

  Vanavond is het al de halve finale van The Voice Kids en dus neemt de spanning bij de overgebleven kandidaten alleen maar toe. Maar gelukkig konden ze even helemaal relaxen tijdens een weekendje Disneyland Paris. Al moest er ook wel gewerkt worden, want de halve finalisten namen er een clip op. En voor één keer moesten ze niet zingen, maar wel acteren. Iets waar ze zich kostelijk mee hebben geamuseerd. Zeker omdat het met Goofy was.
 2. Kleine meisjes worden groot: metamorfose voor Millie Bobby Brown van 'Stranger Things’
  Play
  Celebrities

  Kleine meisjes worden groot: metamorfo­se voor Millie Bobby Brown van 'Stranger Things’

  Fans van ‘Stranger Things' moesten twee keer kijken toen ze Millie Bobby Brown (18) afgelopen weekend op de rode loper in New York zagen. De actrice zag er onherkenbaar uit met haar blonde haren en lange witte jurk. Brown lijkt helemaal niet op haar personage in de serie ‘Stranger Things’. De actrice werd in het sterrendom gekatapulteerd toen ze slechts 12 jaar oud was door haar rol als Eleven. Het eerste deel van ‘Stranger Things 4' is vanaf 27 mei te zien op Netflix.
 3. Zus van Amber Heard getuigt over geweld: “Johnny dreigde ermee haar hond door het autoraam te gooien”
  Celebrities
  1

  Zus van Amber Heard getuigt over geweld: “Johnny dreigde ermee haar hond door het autoraam te gooien”

  Nu Amber Heard (36) het woord gevoerd heeft op het proces dat Johnny Depp (58) tegen haar aanspande, is het tijd om andere getuigen aan het woord te laten. Zo passeerden vandaag Rocky Pennington, een voormalige vriendin van de actrice, en de zus van Amber, Whitney Henriquez, de revue. Die laatste bevestigde dat Depp zich vaak agressief kon gedragen. “Eén keer heb ik hem een klap zien uitdelen.”