Roger van Damme en zijn leraar Pol van de bakkerij, in Ter Groene Poorte in Brugge. “Je kan je tot in je ziel gekwetst voelen door pesten, je moet er toch zelf bovenop geraken. En dat is gelukt. Ook dankzij de uitgestoken hand van Pol”.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger van Damme en zijn leraar Pol van de bakkerij, in Ter Groene Poorte in Brugge. “Je kan je tot in je ziel gekwetst voelen door pesten, je moet er toch zelf bovenop geraken. En dat is gelukt. Ook dankzij de uitgestoken hand van Pol”. © Jan De Meuleneir / Photo News

INTERVIEW. Sterrenchef Roger van Damme (50) en zijn leraar bakkerij (60): “Er zaten monsters in mijn klas. En ik onderging”

ShowbizzVandaag is hij sterrenchef, collega’s over heel de wereld kopiëren zijn desserten. Op school was ‘Rogjeetje Patissjeetje’ het mikpunt van etterbakken in de klas. “Je mòet soms klappen krijgen, om te geraken waar je wil.” Zijn leraar bakkerij stak hem wel een stootkussen toe.

 1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.