Filip Van Roe
Volledig scherm
PREMIUM
© Filip Van Roe

INTERVIEW. Matthias Schoenaerts maakt enorm graffitikunstwerk op gevangenismuur Oudenaarde: “Dit is niet zomaar een ‘tekeningeske’, hé”

Op de binnenplaats van de gevangenis van Oudenaarde prijkt sinds deze week een groot graffitikunstwerk van Matthias Schoenaerts (42). De acteur wil met zijn mural het huidige gevangeniswezen stevig in vraag stellen. Donderdagavond leegde hij zijn laatste spuitbus. Wij stonden erbij en keken ernaar. “Dit is niet zomaar een tekeningeske, hé.”

7 reacties

 • Wilfried Vanden Berg

  2 jaar geleden
  Gewoon weg prachtig . Prachtig . Niet alleen een groot acteur , maar ook een volwaardig kunstenaar . Doe zo voort zou ik zeggen . Doe zo voort .
 • Jacques Feys

  2 jaar geleden
  Indrukwekkend Kunstwerk dat terecht van een wantoestand de vinger aan de kaak stelt. Een Grote Meneer, die Matthijs, een héle Grote.
 • eric maier

  2 jaar geleden
  Anders wel mooi gedaan. Het is niet zomaar wat brol met tags zoals ze hele treinen vol kladderen.
 • Nick Saenen

  2 jaar geleden
  Ivan Smissen, ik daag u uit om dat "gekladder" om nog maar te proberen te evenaren.. succes en benieuwd wat jij er van bakt..
 • Wendy Francken

  2 jaar geleden
  Ik vind het heel mooi! En ik voel hier ook de nederigheid. Ik ken je niet Matthias, maar ik denk dat jij een heel mooi karakter hebt.