Exclusief voor abonnees

INTERVIEW. Matthias Schoenaerts maakt enorm graffitikunstwerk op gevangenismuur Oudenaarde: “Dit is niet zomaar een ‘tekeningeske’, hé”

Filip Van Roe
Op de binnenplaats van de gevangenis van Oudenaarde prijkt sinds deze week een groot graffitikunstwerk van Matthias Schoenaerts (42). De acteur wil met zijn mural het huidige gevangeniswezen stevig in vraag stellen. Donderdagavond leegde hij zijn laatste spuitbus. Wij stonden erbij en keken ernaar. “Dit is niet zomaar een tekeningeske, hé.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wilfried Vanden Berg

  Gewoon weg prachtig . Prachtig . Niet alleen een groot acteur , maar ook een volwaardig kunstenaar . Doe zo voort zou ik zeggen . Doe zo voort .

 • Jacques Feys

  Indrukwekkend Kunstwerk dat terecht van een wantoestand de vinger aan de kaak stelt. Een Grote Meneer, die Matthijs, een héle Grote.

 • eric maier

  Anders wel mooi gedaan. Het is niet zomaar wat brol met tags zoals ze hele treinen vol kladderen.

 • Nick Saenen

  Ivan Smissen, ik daag u uit om dat "gekladder" om nog maar te proberen te evenaren.. succes en benieuwd wat jij er van bakt..

 • Wendy Francken

  Ik vind het heel mooi! En ik voel hier ook de nederigheid. Ik ken je niet Matthias, maar ik denk dat jij een heel mooi karakter hebt.