Op de foto: Martien Meiland en Erica Meiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de foto: Martien Meiland en Erica Meiland. © Brunopress/Patrick van Emst

INTERVIEW. Martien Meiland blijft samenwonen met z’n Erica: “De mannen komen echt niet als vliegen op me af”

TV“Wij houden van elkaar. We kunnen zo hard met elkaar lachen.” Het lijken woorden van een oprecht gelukkig, lang getrouwd paar, en in zekere zin is dat ook zo. Maar de relatie van realityster Martien Meiland (60) met zijn vrouw Erica (58) is intussen louter vriendschappelijk. Een openhartig gesprek over de liefde, accurate waarzeggers en die keer dat het bijna fout afliep. “Ik zal nooit meer met iemand die ik niet ken in een auto meegaan.”

 1. INTERVIEW. Fenomeen Martien Meiland: “Kon ik een pil nemen om hetero te worden, ik deed het meteen”
  PREMIUM
  Showbizz

  INTERVIEW. Fenomeen Martien Meiland: “Kon ik een pil nemen om hetero te worden, ik deed het meteen”

  Vanavond is hij te zien in alweer het vijfde seizoen van ‘Chateau Meiland’, volgende maand maakt Martien Meiland (60) zijn acteerdebuut in een sinterklaasfilm én hij lanceert zijn eigen collectie sjaals. Veel ‘wijnen, wijnen, wijnen’, maar ook cashen, cashen, cashen dus. “Ik snap niet dat mensen mij dat succes niet gunnen”, vertelt de flamboyante Nederlander in dit exclusieve gesprek over hun chateau, zijn liefdesleven en hun vierde (!) verhuis op één jaar tijd. “Als op zondagmorgen fans over het hek klimmen terwijl jij in je kamerjas zit, gaat dat te ver.”
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Erica Meiland zag verhuizing naar miljoenenvilla in Noordwijk niet zitten: “Het is eigenlijk een miskoop”
  Showbizz

  Erica Meiland zag verhuizing naar miljoenen­vil­la in Noordwijk niet zitten: “Het is eigenlijk een miskoop”

  Het nieuwe seizoen van ‘Chateau Meiland’, dat gisteravond van start is gegaan, staat bijna volledig in het teken van verhuizen. Na een korte tussenstop in Hengelo, waar Erica en Martien hun droomvilla leken te hebben gevonden, verhuizen de twee nu naar hun geliefde Noordwijk. Maar in de eerste aflevering komt al naar voren dat vooral Erica daar niet om staat te springen.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.