Lectrr
Volledig scherm
PREMIUM
Lectrr © Lectrr

INTERVIEW. Cartoonist Lectrr schreef een pamflet over vrije meningsuiting: “De krant kreeg al vaak het dwingende verzoek van politici om me te ontslaan”

ShowbizzIn de marge van de coronacrisis werd er al heel wat gediscussieerd over vrije meningsuiting en de neiging van overheden en megabedrijven zoals Facebook om zich daarmee te bemoeien. “Ook domme en achterlijke meningen moeten kunnen geuit worden”, vertelt cartoonist Lectrr, pseudoniem van Steven Degryse (42), die daarover het pamflet ‘We mogen niks meer zeggen’ schreef. Hij kwam zelf al meermaals in aanraking met censuur en kritiek, en geeft zijn kijk op de zaak. “Ik ben twee keer echt bedreigd, en heb heel wat gedoe gehad met China”, vertelt hij in een interview.

17 reacties

 • Tamsin Andersen

  2 weken geleden
  Vrije meningsuiting, humor en zelfspot zijn heel belangrijk in onze vrije samenleving. Doordat vooral dit laatste ontbreekt, probeert men vrije meningsuiting in te perken. Ik hoop dat de politiek correcte langetenenclub bakzeil haalt.
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Vrije meningsuiting stopt waar "democratie" begint... wie heeft het nu voor het zeggen? Het volk toch niet zeker,droom rustig verder vivaldi, in 2024 is het gedaan dus nog enkele jaartjes hangmat en profiteren
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  De vrije meningsuiting is dezelfde weg aan het opgaan als de grootste partij in België : een cordon errond.
 • gustaaf carpels

  2 maanden geleden
  Tja rechts eist het recht op vrije meningsuiting tot ze aan de macht zijn dan schaffen ze dat recht als eerste
 • marc werbrouck

  2 maanden geleden
  Geert Heylen. Vivaldi heeft hier niets mee te maken. Wel de sociale media die haat en nijd rondstrooien! Enkel om hun frustraties kwijt te raken, afbouwen, zonder enig nadenken. Gal spuwen blijkt sympathiek te zijn. Vrije meningsuiting staat niet gelijk aan kwetsen en afbreken.
 1. RECENSIE. ‘Prodigal Son 2’: “Catherine Zeta-Jones als de groupie van een seriemoordenaar is de verrassing van uw tv-avond”
  TV

  RECENSIE. ‘Prodigal Son 2’: “Catherine Ze­ta-Jo­nes als de groupie van een seriemoor­de­naar is de verrassing van uw tv-avond”

  De verloren zoon is terug. Al neemt ‘Prodigal Son’ na dit tweede seizoen ook meteen weer afscheid. De reeks over een begaafd rechercheur die denkt als een moordenaar, maar er als de dood voor is er zelf één te worden, werd niet vernieuwd voor een vervolg. Al gaat de stekker er niet uit zonder een flitsende finale. Eén waar zelfs Oscarwinnares Catherine Zeta-Jones voor werd opgetrommeld. Of u deze eigenwijze misdaadserie met Hannibal Lecter-sausje op Streamz moet streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze ‘Kijkgids’ voor u uit.
 1. Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Showbizz-verhalen van de dag.

  Nieuw in de HLN-app: Showbizz Stories. ‘Blader’ door de beste Show­bizz-verhalen van de dag.

  Sinds kort kan je elke dag de leukste Showbizz verhalen terugvinden als ‘Stories’ in de HLN-app. Wie Snapchat, Tik-Tok of Instagram gebruikt, is al vertrouwd met het concept ‘Stories’. Je kan dit het best vergelijken met het ‘bladeren’ door een magzine, maar dan digitaal. Leun dus even achterover en ontdek vandaag nog de nieuwste Showbizz Stories via het kanaal Showbizz in de HLN-app.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).