Ingestorte stelling door Ciara is er een van Michel Van Den Brande: “Hoe is dat nu mogelijk zeg!”

Voorstelling van het tweede seizoen van de VIER tv-serie 'The sky is the limit'. Michel van den Brande
Photo News Voorstelling van het tweede seizoen van de VIER tv-serie 'The sky is the limit'. Michel van den Brande
De 19 meter hoge stelling die in Gent omgewaaid is door de storm Ciara, is er eentje van Kontrimo, het bedrijf van ‘The Sky is The Limit’-gezicht Michel Van Den Brande. De man uitte zijn frustratie op Facebook.

“Hoe is dat nu toch mogelijk zeg’”, staat er te lezen op de sociale media van Van den Brande. “Iedereen was op tijd verwittigd om de zeilen open te schuiven zodat de wind erdoor kon blazen. De stellingen zonder zeilen zijn blijven staan.” 

Daar komt bij dat er in het gebouw waar de stelling tegen stond, nog geen ramen waren geplaatst waardoor de wind nog meer vrij spel kreeg. “Met alle gevolgen van dien”, schrijft Van Den Brande die voorts al zijn werknemers bedankt. “Ik dank ze om massaal te komen helpen. Het zal een lange  nacht worden.”

Geen gewonden

De stelling van Kontrimo stond tegen een vier verdiepingen hoog gebouw, en kwam los door de felle wind. Ze stond een tijdlang te wankelen, maar uiteindelijk ging ze toch helemaal plat. Het gevaarte viel dwars over de rijbaan. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond, maar de hele baan is wel versperd. Dat maakt dat er meteen een stevige file stond. De rijbaan werd wel in recordtempo weer vrijgemaakt.

Dat er niemand gewond raakte, is onder meer te danken aan Peter Bleys. Hij is zelf werfleider - bij een andere firma weliswaar - maar hij kent het gevaar van stellingen die wankelen. Hij passeerde toevallig aan de Gasmeterlaan, en hield het verkeer tegen, op het moment dat hij merkte dat het fout zou gaan. 
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vera Bres

  @ules Steenwinckel ......bij zo'n wind (storm zelfs ) helpt geen verankering Jules , ik woon op een paar honderd meter van het strand ....zelfs een kite van 2,5-3 m² sleurt je over het strand , dat kan je niet houden !! en als ik die stelling zie Jules ...wat een oppervlakte man , dat moet tegen de grond ....... Ik zie geen enkele verankering van de stelling , snel snel opbouwen en op naar de volgende . Snel en goed bestaat niet mr. Van Den Brande

 • Jules Steenwinckel

  Ik zie geen enkele verankering van de stelling , snel snel opbouwen en op naar de volgende . Snel en goed bestaat niet mr. Van Den Brande .

 • ringo van der pulst

  Dat een boom uitwaait of een dak weggeblazen is kan niemand iets aan doen.Dat michel niet op iedere werf kan gaan kijken of de kindjes hun werk doen is ook juist.Dat die zeilen niet opgerold zijn is wel iemand zijn fout.Je maakt zo wel een enorme strandvlieger.

 • marco serfs

  Er zijn nog altijd mensen die hun job niet kunnen ondanks de vele waarschuwingen van dagen voordien. Ontslaan is de enige juiste oplossing. Gelukkig zijn er geen doden of gewonden gevallen meneer de werfleider en Michel van den Brande.

 • Yves Pinoy

  Ik heb deze morgen om 6 uur de vuilzakken buitengezet. Er was geen mens op straat maar die lag wel bezaaid met vuilniszakken en dit ondanks de herhaalde oproep van Ivago om tot deze morgen te wachten om ze buiten te plaatsen. Op iemand anders zijn kap zitten of iemand beschuldigen van zijn werk niet te doen is heel eenvoudig. Maar zelf slagen ze er niet in om hun eigen rommel op het juiste moment buiten te plaatsen. Sorry Ivago!