Exclusief voor abonnees

Ingeplante defibrillator redt leven van Niels Albert tijdens fietstochtje: “Mijn hart stopte in april plots met kloppen”

Niels Albert.
VTM Niels Albert.
Het leven van Niels Albert (34) heeft aan een zijden draadje gehangen. In 'De zomer van' vertelt de dubbele wereldkampioen veldrijden hoe zijn hart dit voorjaar tijdens een fietstochtje stopte met kloppen. Met dank aan zijn ingeplante defibrillator kwam hij met de schrik weg. “Ik kon nog op 't gemak naar huis fietsen.”

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy De Pauw

  Mijn eerste hartstilstand werd ik door 2 mede lopers gereanimeerd er werd een defibrilator ingeplant die me drie jaar later op enkele weken tijd twee maal de stroomstoot gaf die me terug tot leven wekte,schokken die ik niet rap zal vergeten.Doe het nu wat kalmer aan, ben 75 en hou nu bij 45km per week 6min. de km.

 • Frankie Albert Goethals

  De Belgische medische wetenschap is ontegensprekelijk één van de beste ter wereld. Menige sporter heeft aan het miniscule apparaatje al zijn leven te danken. Iets waarop wij Belgen uiteraard apetrots mogen zijn!

 • Roger Deprez

  Niels er zijn mensen waar ook het hart af en toe uitvalt en dan neemt de defibrillator het over en dat kan verschillende keren gebeuren. Sterkte maat.

 • rudi berghmans

  U hart ging vibreren het toestel legt u hart stil zodat het terug op een normaal ritme begint te kloppen veel sterkte

 • Geert Viaene

  Sterkte Niels en voorzichtig zijn is de boodschap