Van Rossem in de hoogdagen van Moneytron.
Volledig scherm
Van Rossem in de hoogdagen van Moneytron. © Photo News

In memoriam. Van Rossem wist dat hij een klootzak was, maar wel een interessante

Eén van de meest flamboyante figuren uit de recente Belgische geschiedenis is niet meer. Jean-Pierre Van Rossem (73) was een briljante econoom, een beursgoeroe, een oplichter, een politicus met een grote bek en eigenlijk nog veel meer. Op z’n hoogtepunt was hij ‘miljardair’ met andermans geld, maar hij eindigde ­verbitterd en naar eigen zeggen straatarm. «Ik ben een klootzak geweest. Maar wel een interessante klootzak.»

63 reacties

 • leppens victor

  4 jaar geleden
  Rust in vrede Jean-Pierre. Maar ze vergeten wel je beste uitspraak te vermelden. Toen je met oudejaar in de bak zat zei je méér dan gevat,,Ik ben de enige politieker die op zijn plaarts zit,, mvg.
 • Klaus Santa

  4 jaar geleden
  @Jeroen Beckers. Hij gaf tenminste toe wat voor een zakkenvullers er in de politiek zitten,en als hij al "Euro's uit de Belgen hun zakken steelde",zou het wel van de meest geprivileerde Belgen geweest zijn. R.I.P Jean-Pierre Van Rossem.
 • Herman Verbruggen

  4 jaar geleden
  Achteraf is gebleken wie de grootste parvenu was! Albeurt, die zich bemoeide met de politiek hoewel hij daar de bevoegdheid niet voor had. En daardoor het land overleverde aan de PS-mafia. Over de bastaarden zwijgen we dan nog maar. Van Rossem kwam er tenminste rechtsaf voor uit dat hij de mensen bedroog en grote sier (sire) maakte met onrechtmatig verkregen geld. Albeurt had daar niet eens het lef voor.
 • Olivier Nelis

  4 jaar geleden
  RIP Jean-Pierre, maak het gezellig daarboven!
 • Bert Dumoulin

  4 jaar geleden
  Rip Jp