IN BEELD. Vlaamse ‘High School Musical’ in première

ISOPIX
Heel wat BV’s keerden deze namiddag terug naar school. Niet voor een les Frans of wiskunde, maar wel voor de avant-première van de gloednieuwe Ketnetreeks #LikeMe. Daarin brengen de jongeren hippe versies van bekende Nederlandstalige liedjes.

#LikeMe volgt de avonturen van een groep tieners in een middelbare school. Het hoofdpersonage Caro moet door de ziekte van haar moeder verhuizen van een dorpje in de Ardennen naar de drukke stad waar ze op een gloednieuwe school belandt. Als nieuwkomer wordt ze meteen in een hoekje geduwd en de populaire meisjes op school maken het er niet makkelijker op. Toch probeert Caro nieuwe vriendschappen te smeden en haar schoolresultaten goed te houden.

De fictiereeks, die vanaf 13 januari te zien is op Ketnet, heeft een hoog musicalgehalte. Er klinken bewerkingen van Vlaamse en Nederlandse klassiekers zoals Lichtjes van de Schelde van Bobbejaan Schoepen, Porselein van Yasmine en ‘t Is weer voorbij die mooie zomer van Gerard Cox. Daarmee wil het Ketnetters van nu op een leuke manier laten kennismaken met de muziek uit de tijd van hun (groot)ouders.

Ook doen er een heleboel bekende acteurs mee in #LikeMe, zoals Gunther Levi, Sven De Ridder, Janine Bischops, Vincent Banic, Ann Van den Broeck, Jeroen Van Dyck en Hugo Sigal. Die laatste neemt de rol van schooldirecteur voor zijn rekening. 

Door Van Boeckel en Daisy Thys kwamen een kijkje nemen.
Dieter Bacquaert Door Van Boeckel en Daisy Thys kwamen een kijkje nemen.
Ian Thomas nam zijn zus Lila-Jane mee. 'Ik zou niet terug naar school willen', zegt de zanger. 'Daarvoor maak ik te graag muziek.’
Dieter Bacquaert Ian Thomas nam zijn zus Lila-Jane mee. 'Ik zou niet terug naar school willen', zegt de zanger. 'Daarvoor maak ik te graag muziek.’
Leen Dendievel voelde zich opnieuw een jong meisje op school.
Dieter Bacquaert Leen Dendievel voelde zich opnieuw een jong meisje op school.
F.C. De Kampioenen-actrice Loes Van den Heuvel en musicalactrice Anne Van Opstal hebben zich kostelijke geamuseerd.
Dieter Bacquaert F.C. De Kampioenen-actrice Loes Van den Heuvel en musicalactrice Anne Van Opstal hebben zich kostelijke geamuseerd.
Ook acteurskoppel Michiel De Meyer en Line Ellegiers waren van de partij.
Dieter Bacquaert Ook acteurskoppel Michiel De Meyer en Line Ellegiers waren van de partij.
Tinne Oltmans en Juan Gerlo weten als geen ander dat zo'n jongerenreeks een mooie springplank kan zijn.
Dieter Bacquaert Tinne Oltmans en Juan Gerlo weten als geen ander dat zo'n jongerenreeks een mooie springplank kan zijn.
Jo Hens en Lize Feryn keuvelen nog wat na.
Dieter Bacquaert Jo Hens en Lize Feryn keuvelen nog wat na.
Joyce De Troch met dochters Alexia en Adriana. Ook het nummer Een vrouw van Opium, het groepje waar zij destijds deel van uitmaakte, wordt in een nieuw jasje gestoken.
Dieter Bacquaert Joyce De Troch met dochters Alexia en Adriana. Ook het nummer Een vrouw van Opium, het groepje waar zij destijds deel van uitmaakte, wordt in een nieuw jasje gestoken.
Hugo Sigal voelt zich als een vis in het water tussen Janine Bischops en zijn vrouw Nicole. Die laatste kwam trouwens altijd mee naar de set.
Dieter Bacquaert Hugo Sigal voelt zich als een vis in het water tussen Janine Bischops en zijn vrouw Nicole. Die laatste kwam trouwens altijd mee naar de set.
Ook Walter Baele tekende present.
Dieter Bacquaert Ook Walter Baele tekende present.
VRTReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.