Volledig scherm
© Twitter/@TomLanoye

IN BEELD. Vlaamse artiesten bedekken 60 procent van hun kunst

Protest tegen besparingenZowat tweehonderd Vlaamse artiesten delen vandaag een foto of video van kunst die voor 60 procent bedekt is. Dat doen ze in het kader van een actie tegen de aangekondigde besparingen van de Vlaamse regering, om 60 procent minder uit te geven aan projectsubsidies. Met de maatregel neemt de Vlaamse regering volgens organisator en kunstenaarsorganisatie State of the Arts dan ook 60 procent cultuur en toekomstig erfgoed weg.

8 reacties

 • Michel Mahy

  1 jaar geleden
  De kunstenaars moeten niet verontwaardigd reageren maar eens zelf de hand in de boezem steken. Heb je die grote rode blikken al eens zien staan op de dijk in Oostende? Is dat kunst? Is dat waar ons geld naar toe vloeit? Help: snel een gele doek over dit gedrocht!!!
 • Jean De Grande

  1 jaar geleden
  Graag wat meer bedekken. Dan heb ik er minder last van. En, los bartos, ik wil best solidair zijn met mensen die het moeilijk hebben, maar niet met profiteurs die hun hele leven aan de subsidie- en sociale zekerheidstiet hangen.
 • Rozemieke Fritz

  1 jaar geleden
  Kunst is niet voor iedereen hetzelfde. Wat sommige kunst noemen, is voor andere een hoopje schroot of een kladblok. Dus waarom zou men daar zoveel geld insteken?
 • San Pauwels

  1 jaar geleden
  Vlaamse artiesten behoren meestal niet tot het kiespubliek van de N-VA en daarom vormen ze het voorwerp van besparingen. Besparingen (o.a. bij de VRT) zullen leiden tot nog meer herhalingen. N-VA, de retro partij, interesseert zich enkel voor kunst uit het verleden omdat deze in hun politieke programma past ("Vlaamse canon"). Enkel dode kunstenaars krijgen de nodige aandacht van deze partij.
 • Anna Pauels

  1 jaar geleden
  De lat wat onder "kunst" valt is wel erg laag, precies, misschien wil de kleuterschool ook subsidies voor hun "kunst", is van hetzelfde niveau Ik wens dat mijn belastinggeld niet voor zulke doeleinden wordt gebruikt, ik meen dat loonsverhoging voor verpleegkundigen (wat al jaren wordt gevraagd), die alle feestdagen etc hard werken veel belangrijker is dan dat wat men kunst en cultuur noemt ! Die 3 miljard zijn daar veel beter besteed !
 1. Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'
  Play
  VTM2

  Deze mensen hebben de 'vuilste jobs van Vlaanderen'

 2. Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"
  Play

  Noémi en Michael gaan uit de kleren voor elkaar: "Ik ben heel open minded, maar kan ook zonder seks"