IN BEELD. Koning Filip en zijn gezin wonen ‘coronaveilig’ Te Deum bij in Brussel

RoyaltyDe koninklijke familie heeft woensdag het traditionele Te Deum bijgewoond in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal, naar aanleiding van de nationale feestdag. Dat gebeurde in aanwezigheid van koning Filip, koningin Mathilde en hun kinderen Elisabeth (18), prins Gabriel (17), prins Emmanuel (15) en prinses Eléonore (12). Door de coronacrisis werd dit jaar gesleuteld aan de opzet: er was minder publiek aanwezig en er werd ruime afstand gehouden tussen de aanwezigen. 

16 reacties

 • Dirk De Buyst

  1 jaar geleden
  We hebben een koningshuis om trots op te zijn. Ik zal het misschien niet meer meemaken, maar wat een schitterende koningin zal princes Elisabeth worden.
 • Huguette Van Rentergem

  1 jaar geleden
  Hebben wij een mooie koninklijke familie daar zíjn wij trots op
 • Eddy DESMET

  1 jaar geleden
  Het was een Nationale Feestdag als geen ander : er werd op een bijzonder passende wijze hulde gebracht aan de hulpdiensten én aan verschillende mensen, die zich dagelijks inzetten voor de medeburgers.
 • Yves De Groote

  1 jaar geleden
  Het wordt hoog tijd dat ook hier de scheiding van kerk en staat werkelijkheid wordt... 1ls dat koningshuis graag een godsdienst wil eren dan doen ze dat binnenshuis maar niet in naam van de hele bevolking.
 • Marc Peeters

  1 jaar geleden
  Deze vertoning is het ultieme bewijs hoe België in mekaar zit. Vast geroest aan eeuwenoude, achterlijke principes. The show must go on. Emotioneel staan doen bij bezoek aan slachtoffers en dan feesten, met uitgestreken gezicht zoals Verlinden. Ik zou het niet kunnen bij zo veel leed en miserie. Stort héél die uitgaven van deze feestdag integraal naar de slachtoffers en wees nederig. Het egoïsme zit diep geworteld tot in de hoogste regionen van onze maatschappij. Bedankt, goed voorbeeld...
 1. Koning Filip focust in 21 juli-toespraak op waterramp en coronacrisis: “Ik vertrouw op onze kracht om op te veren”
  Play
  Royalty

  Koning Filip focust in 21 ju­li-toe­spraak op waterramp en coronacri­sis: “Ik vertrouw op onze kracht om op te veren”

  Op deze dag van nationale rouw focuste koning Filip (61) in z'n jaarlijkse 21 juli-toespraak op de zware gevolgen van de coronacrisis en de waterramp van afgelopen week. Onze vorst loofde daarnaast de golf van solidariteit die ontstond na het noodweer en prees ons land voor de goede samenwerking, onder meer op het vlak van vaccinaties. “In deze moeilijke tijden hebben we stand kunnen houden door terug te gaan naar de essentie: onze menselijkheid.”
 2. Minutenlang troostte koningin Mathilde twee zusjes in Verviers : “We weten niet wanneer we naar huis kunnen... Volgende maand?”
  PREMIUM

  Minuten­lang troostte koningin Mathilde twee zusjes in Verviers : “We weten niet wanneer we naar huis kunnen... Volgende maand?”

  Tijdens het herdenkingsmoment voor de slachtoffers van het noodweer vanmiddag nam koningin Mathilde uitgebreid de tijd om de zesjarige Ellie en haar zusje Amy (2) te troosten. Een gebaar dat de zwaar getroffen familie erg apprecieert. Vorige week donderdag moesten de meisjes met hun ouders halsoverkop vluchten voor het stijgende water. “De koningin was lief en vroeg de kinderen niets over de waterellende. Dat zorgde voor wat welgekomen afleiding”, zegt hun mama Charlotte Hodiaumont.