IN BEELD. K3 opent eigen achtbaan in Plopsaland De Panne

De meisjes van K3 zitten alvast klaar in hun eigen achtbaan.
CD De meisjes van K3 zitten alvast klaar in hun eigen achtbaan.
Deze middag stegen de decibels serieus in Plopsaland De Panne. Met dank aan Hanne, Klaasje en Marthe. De K3-meisjes gilden de longen uit hun lijf tijdens de eerste rit in hun nieuwe achtbaan K3 Roller Skater. Een bijzondere ervaring, maar het drietal is vooral apetrots.

De nieuwe K3-zone met K3 Roller Skater is een opfrissing van de Rollerskater die in 1990 geopend werd toen Plopsaland De Panne nog Meli Park was. De zone werd de voorbije maanden volledig gestript en in een K3-kleedje gestoken. Met als eyecatcher de achtbaan K3 Roller Skater. In een rolschaats raas je als bezoeker aan een snelheid van 46 km/u naar beneden langs een parcours met duizelingwekkende hoogtes en bochten.

Hanne, Klaasje en Marthe mochten hun eigen zone, inclusief een K3-restaurant, deze middag plechtig openen. Nadien toonden ze zich van hun stoerste kant tijdens een ritje in de K3 Roller Skater. Ook gaf de meidengroep nog een liveoptreden op het Dorpsplein in het park.

Het zijn trouwens drukke tijden voor K3. Hun verjaardagsshows in Puurs zijn dan wel afgelopen, maar de meisjes zijn nu volop aan het draaien voor hun serie Roller Disco. Ook op muzikaal gebied zit er het één en het ander aan te komen. Binnenkort brengen ze hun zomersingle uit waarmee ze deze zomer gaan optreden én er wordt ook druk gewerkt aan een nieuw album. Vanaf eind augustus toeren Hanne, Klaasje en Marthe met hun show 20 jaar K3 door Nederland. 

Transformatie

Plopsa investeerde  een half miljoen euro in de rollercoaster. “We hebben de ‘Rollerskater’ van 1990 omgevormd tot de K3 Roller Skater”, duidt Plopsa-ceo Steve Van den Kerkhof. “Ook het restaurant bij die attractie kreeg een K3-look. Het nieuwe tv-programma K3 Roller Disco inspireerde ons voor die investering. Daarnaast zijn we volop bezig met de transformatie van ‘De Boomstammetjes’. Die waterbaan dateert ook nog van het Meli-tijdperk en vormen we om tot de Dino Splash. De avant-première plannen we voor deze zomer maar het zal pas volledig klaar zijn in de loop van volgend jaar. We maken er een echte belevingsattractie van. De bezoekers zullen door een prehistorisch landschap varen met levensechte, bewegende dinosaurussen, vulkanen en lavastromen. We tellen vijf miljoen euro neer voor die werken. Nog volgend jaar kunnen we ook ons eerste Plopsa Hotel met 117 gethematiseerde kamers, een restaurant, twee bars en drie vergaderzalen openen. Er zullen om en bij de 50 medewerkers aan de slag kunnen.”

K3 achtbaan
CD K3 achtbaan
K3 achtbaan
CD K3 achtbaan
K3 achtbaan
CD K3 achtbaan
K3 achtbaan
CD K3 achtbaan
K3 achtbaan
Studio 100 K3 achtbaanReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.