IN BEELD. ‘De Buurtpolitie’-acteur test Thalys-trein naar Disneyland Paris uit

Johan Kalifa Bals en Selina voor de Thalys. Het treinstel is aangekleed met verschillende Disneyfiguren. Waaronder Mickey Mouse.
Dieter Bacquaert Johan Kalifa Bals en Selina voor de Thalys. Het treinstel is aangekleed met verschillende Disneyfiguren. Waaronder Mickey Mouse.
Vanaf vandaag rijdt de Thalys rechtstreeks vanuit Antwerpen en Brussel naar Disneyland Paris. En aan boord van deze allereerste treinrit zat niemand minder ‘De Buurtpolitie’-acteur Johan Kalifa Bals. Samen met zijn vriendin maakte hij er een onvergetelijke dag van in het Frans park.

Zijn politiekostuum liet Johan Kalifa, beter bekend als Obi in de VTM-reeks ‘De Buurtpolitie’ thuis. Maar hij nam wel zijn vriendin Selina, met wie hij bijna een jaar samen is, mee op deze inauguratietrein van de Thalys. Het treinstel is voor de gelegenheid ook helemaal versierd met bekende Disneyfiguren. En dat vindt de acteur adembenemend mooi. “Veel mensen weten dat niet, maar eigenlijk ben ik een grote treinfanaat. Toen ik vijftien jaar oud was, kocht ik zelfs een miniatuurtreintje van Thalys. En nu, zoveel jaar later, mag ik gewoon zelf plaatsnemen aan boord van de hogesnelheidstrein. Voor mij de beste manier van reizen: snel en comfortabel.”

Na een rit van amper 2,5 uur vanuit Antwerpen komt de Thalys aan in het treinstation Marne-la-Vallée en kan het echte feest beginnen. “Het is al twintig jaar geleden dat ik nog in Disneyland Paris ben geweest, maar het blijft nog even magisch. Ik voel me opnieuw een klein kind. En wat de attracties betreft: hoe sneller, hoe liever. Hyper Space Mountain is mijn favoriet. Maar voor mijn vriendin mag het allemaal wat rustiger. Voor haar is Ratatouille: The Adventure ideaal.”

Het Walt Disney Studios Park staat helemaal in het teken van het Marvel Superhelden Seizoen en dat is een gloednieuwe wereld voor Johan. “Ik ben niet zo vertrouwd met Marvel, ook al ken ik wel Spider-Man, The Hulk en Captain America. En ze zien er allemaal zo indrukwekkend uit. Of er een superheld in mij schuilt? Niet qua lichaam, maar ik help ook wel graag anderen uit de nood.”

Het dagje Disneyland Paris deed De Buurtpolitie-acteur zichtbaar deugd, want de komende maanden beloven heel druk te worden. “In mei starten de opnames van de derde film van De Buurtpolitie. Die zal zich afspelen in en rond een circus. En ook de reeks blijft doorlopen. De Buurtpolitie is immens populair en ik amuseer me rot op de set. En daarnaast ben ik nog altijd bezig met muziek. Mijn eerste single, Vlaanderen, doet het goed en eind april komt er een tweede uit. Een autobiografisch nummer over mijn roots en adoptie.”

Tijdens de heerreis geniet het koppel van een lekker ontbijtje.
Dieter Bacquaert Tijdens de heerreis geniet het koppel van een lekker ontbijtje.
Disney, Johan Kalifa Bals, Selina, Thalys
Dieter Bacquaert Disney, Johan Kalifa Bals, Selina, Thalys
Mickey en Minnie Mouse verwelkomen op gepaste wijze de eerste passagiers van de Thalys.
Dieter Bacquaert Mickey en Minnie Mouse verwelkomen op gepaste wijze de eerste passagiers van de Thalys.
Romantische wandeling door Main Street U.S.A
Dieter Bacquaert Romantische wandeling door Main Street U.S.A
Een foto voor Het Kasteel van Doornroosje mocht uiteraard niet ontbreken.
Dieter Bacquaert Een foto voor Het Kasteel van Doornroosje mocht uiteraard niet ontbreken.
Johan probeert het zwaard uit de steen te halen.
Dieter Bacquaert Johan probeert het zwaard uit de steen te halen.
Hyper Space Mountain is de favoriete attractie van Johan Kalifa. Met een klein beetje vrees, toch?
Dieter Bacquaert Hyper Space Mountain is de favoriete attractie van Johan Kalifa. Met een klein beetje vrees, toch?
Hyper Space Mountain is de favoriete attractie van Johan Kalifa. Met een klein beetje vrees, toch?
Dieter Bacquaert Hyper Space Mountain is de favoriete attractie van Johan Kalifa. Met een klein beetje vrees, toch?
Selina houdt van ‘Frozen’.
Dieter Bacquaert Selina houdt van ‘Frozen’.
Johan laat The Hulk in zichzelf los.
Dieter Bacquaert Johan laat The Hulk in zichzelf los.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.