IN BEELD. BV-koppels genieten van romantisch sterrendiner op het water

Dinner on the lake, Sean Dhondt en vriendin Alisson
Dieter Bacquaert Dinner on the lake, Sean Dhondt en vriendin Alisson
Dineren op een drijvend vlot in het midden van de ongerepte natuur: dat is het concept van Dinner On The Lake. Het zomers pop-upconcept met gastronomische keuken strijkt voor het vierde jaar op rij neer op het water, deze keer in Gent en Maasmechelen. En op die laatste plek kwamen enkele BV-koppels hun voetjes onder tafel steken voor een gezellige tête-à-tête.

Dinner On The Lake ging op expeditie en selecteerde het twee toplocaties middenin de stille natuur. Het pop-upconcept strijkt neer op een rustig stukje natuur in Gent en verkent ook de groene oevers van het recreatiedomein Terhills gelegen in Dilsen-Stokkem en Maasmechelen. Naar gewoonte brengt een bootje je naar het vlot en neemt je voor één avond mee naar een dromerige Mexicaanse haciënda. De zoete zomerzon, een fontein in het midden van het vlot en toepasselijk decor brengen je in een Zuiderse stemming.

Voor het eerst wordt er samengewerkt met Belgische sterrenchefs om het culinair gehalte naar een hoger niveau te tillen. Elke maand serveert Blackfisk - een kokscollectief met ervaring in restaurants als Hof Van Cleve *** en La Màre Brazier * - een uniek viergangenmenu uitgewerkt door een Michelin-sterrenchef. Eén van hen is Viki Geunes van het tweesterrenrestaurant ‘t Zilte.

Wie graag wil dineren op dit drijvend restaurant, kan voor tickets terecht op friendsandfools.be. Een etentje kost € 150 per persoon. Dinner On The Lake vindt plaats tot en met 31 september. 

“Mijn vrouw Alisson en ik zijn vandaag tien jaar samen, dus een romantischer geschenk dan een etentje op het water bestaat niet” aldus Sean Dhondt.
Dieter Bacquaert “Mijn vrouw Alisson en ik zijn vandaag tien jaar samen, dus een romantischer geschenk dan een etentje op het water bestaat niet” aldus Sean Dhondt.
Het overzetbootje
Dieter Bacquaert Het overzetbootje
“In het midden van een meer eten, omringd door bomen: unieker kan het niet”, klinkt het bij Lize Feryn en Aster Nzeyimana.
Dieter Bacquaert “In het midden van een meer eten, omringd door bomen: unieker kan het niet”, klinkt het bij Lize Feryn en Aster Nzeyimana.
Het resto
Dieter Bacquaert Het resto
“In het midden van een meer eten, omringd door bomen: unieker kan het niet”, klinkt het bij Lize Feryn en Aster Nzeyimana.
Dieter Bacquaert “In het midden van een meer eten, omringd door bomen: unieker kan het niet”, klinkt het bij Lize Feryn en Aster Nzeyimana.
Het resto
Dieter Bacquaert Het resto
Julie, de dochter van Jacques Vermeire, gaat regelmatig op restaurant. “Het water heeft me altijd aangetrokken, jarenlang heb ik gezeild”, zegt ze aan de zijde van vriendin Josefien.
Dieter Bacquaert Julie, de dochter van Jacques Vermeire, gaat regelmatig op restaurant. “Het water heeft me altijd aangetrokken, jarenlang heb ik gezeild”, zegt ze aan de zijde van vriendin Josefien.
Het resto
Dieter Bacquaert Het resto
Aster neemt nog een foto van Lize.
Dieter Bacquaert Aster neemt nog een foto van Lize.
Eind juni opent Miette Dierckx, bekend van Mijn Pop-uprestaurant, een eigen pop-up met wederhelft. “Geïnspireerd door de vele reizen die ik samen met mijn vriend Jonas heb gedaan. Maar Dinner on the Lake is echt een uniek concept. Had ik het maar zelf uitgevonden.” (lacht)
Dieter Bacquaert Eind juni opent Miette Dierckx, bekend van Mijn Pop-uprestaurant, een eigen pop-up met wederhelft. “Geïnspireerd door de vele reizen die ik samen met mijn vriend Jonas heb gedaan. Maar Dinner on the Lake is echt een uniek concept. Had ik het maar zelf uitgevonden.” (lacht)
Hanne Troonbeeckx nam vriendin Angela mee naar Dinner on the Lake in Maasmechelen. “Dit vlot is supergezellig ingericht.”
Dieter Bacquaert Hanne Troonbeeckx nam vriendin Angela mee naar Dinner on the Lake in Maasmechelen. “Dit vlot is supergezellig ingericht.”
 Lynn Van Royen en haar man Gilles gaven hun ogen serieus de kost op de culinaire vloot.
Dieter Bacquaert Lynn Van Royen en haar man Gilles gaven hun ogen serieus de kost op de culinaire vloot.
“Met lekker eten kan je mij altijd een groot plezier doen”, aldus Josje. Die ook haar zoontje meenam. “Hij is zo braaf.”
Dieter Bacquaert “Met lekker eten kan je mij altijd een groot plezier doen”, aldus Josje. Die ook haar zoontje meenam. “Hij is zo braaf.”Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.