IN BEELD. Bekend Vlaanderen is jury in assisenzaak met Karen Damen en Kürt Rogiers: “Kürt zou een topadvocaat zijn”

Voor Clara Cleymans, die haar broer Jelle meenam, kent een rechtszaak nog maar weinig geheimen. "Dankzij de Eén-reeks De Ridder ken ik heel wat terminologie en weet ik hoe een proces werkt.”
Dieter Bacquaert Voor Clara Cleymans, die haar broer Jelle meenam, kent een rechtszaak nog maar weinig geheimen. "Dankzij de Eén-reeks De Ridder ken ik heel wat terminologie en weet ik hoe een proces werkt.”
Is de beklaagde schuldig of onschuldig? Die zware taak lag deze namiddag in handen van heel wat BV’s tijdens de première van het theaterstuk ‘Assisen 2 - De Gifmoord’ in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Met op de planken Kurt Rogiers, Karen Damen en Francesca Vanthielen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

‘Assisen 2 - De Gifmoord’ gaat over de zaak Viviane Mertens (Karin Jacobs), een bekende soapactrice die komt te overlijden. Iedereen gaat uit van een natuurlijk overlijden tot de schouwarts een autopsie laat uitvoeren. Daaruit blijkt dat de actrice met arsenicum werd vermoord. Kort daarop wordt een verdachte (Heidi De Grauwe) opgepakt.

Drie jaar later volgt het assisenproces met Francesca Vanthielen als de Procureur Des Konings en Kürt Rogiers als advocaat. Ook Karen Damen en Johny Voners spelen mee. Zij vertolken de getuigen. Bijzonder aan dit theaterstuk is dat publiek zelf voor volksjury moet spelen. Zij beslissen uiteindelijk over de schuld of onschuld van de beklaagde.

En dat concept slaat aan. Nog voor de première van Assisen 2 had theaterhuis Uitgezonderd van James Cooke en Bob Jennes al 10.000 tickets verkocht. Daarom komt er in 2020 een derde assisenzaak die de veelbelovende titel ‘De Wurgmoord’ heeft gekregen. Tickets voor Assisen 2 én 3 zijn te koop via uitgezonderd.be 

Het scenario van de vierde film van F.C. De Kampioenen, Viva Boma, is af en dus geniet An Swartenbroekx van een namiddag theater met vriendin Inge. 'Vanaf 3 maart beginnen we te draaien, meteen op Aalst Carnaval.”
Dieter Bacquaert Het scenario van de vierde film van F.C. De Kampioenen, Viva Boma, is af en dus geniet An Swartenbroekx van een namiddag theater met vriendin Inge. 'Vanaf 3 maart beginnen we te draaien, meteen op Aalst Carnaval.”
 "Hoewel mijn personage Cédric in Familie rechten studeert, zou ik daar veel te lui voor zijn", lacht Yanni Bourguignon met naast zich zus Lynn.
Dieter Bacquaert "Hoewel mijn personage Cédric in Familie rechten studeert, zou ik daar veel te lui voor zijn", lacht Yanni Bourguignon met naast zich zus Lynn.
"Ik heb nog nooit een rechtszaak bijgewoond, maar het lijkt me wel ontzettend boeiend", zegt Herman Verbruggen aan de zijde van vriendin Petra
Dieter Bacquaert "Ik heb nog nooit een rechtszaak bijgewoond, maar het lijkt me wel ontzettend boeiend", zegt Herman Verbruggen aan de zijde van vriendin Petra
Thuis-actrice Tine Priem kwam kijken met goede vriend Rudi. "Ik heb nog een blanco strafblad.”
Dieter Bacquaert Thuis-actrice Tine Priem kwam kijken met goede vriend Rudi. "Ik heb nog een blanco strafblad.”
"Best spannend dat wij als publiek mogen bepalen over schuld of onschuld', aldus Ingeborg die haar man Roland meenam. Ze is ook enorm benieuwd naar de terugkeer van Blind Date bij VTM met Nathalie Meskens. "Dat is toch wel een beetje je kindje afgeven, dus we kijken er met zorg naar.”
Dieter Bacquaert "Best spannend dat wij als publiek mogen bepalen over schuld of onschuld', aldus Ingeborg die haar man Roland meenam. Ze is ook enorm benieuwd naar de terugkeer van Blind Date bij VTM met Nathalie Meskens. "Dat is toch wel een beetje je kindje afgeven, dus we kijken er met zorg naar.”
Ook een echte advocaat in de zaal: Walter Damen. De meester, die de neef is van Karen Damen, bracht dochter Clarisse mee. "Ik heb met een kritisch oog gekeken, ook al is het een theaterstuk.”
Dieter Bacquaert Ook een echte advocaat in de zaal: Walter Damen. De meester, die de neef is van Karen Damen, bracht dochter Clarisse mee. "Ik heb met een kritisch oog gekeken, ook al is het een theaterstuk.”
"Kurt Rogiers zou sowieso een topadvocaat zijn', knipoogt Sandrine André aan de zijde van haar man Hans. "Er breken trouwens nog leuke tijden aan voor Lars en Véronique in Familie.”
Dieter Bacquaert "Kurt Rogiers zou sowieso een topadvocaat zijn', knipoogt Sandrine André aan de zijde van haar man Hans. "Er breken trouwens nog leuke tijden aan voor Lars en Véronique in Familie.”
Herbert Flack met echtgenote Fabienne. De acteur speelde jarenlang samen met Francesca Vanthielen is Aspe.
Dieter Bacquaert Herbert Flack met echtgenote Fabienne. De acteur speelde jarenlang samen met Francesca Vanthielen is Aspe.
"Normaal zou Thuis-actrice An Vanderstighelen de beklaagde spelen, maar door haar zwangerschap neemt Heidi De Grauwe die rol over", vertelt Uitgezonderd-producent James Cooke.
Dieter Bacquaert "Normaal zou Thuis-actrice An Vanderstighelen de beklaagde spelen, maar door haar zwangerschap neemt Heidi De Grauwe die rol over", vertelt Uitgezonderd-producent James Cooke.
"Misdaadverhalen interesseren me enorm", aldus Vanya Wellens aan de zijde van Thuis-collega Kadèr Gürbüz  en die haar mama Sonia.
Dieter Bacquaert "Misdaadverhalen interesseren me enorm", aldus Vanya Wellens aan de zijde van Thuis-collega Kadèr Gürbüz en die haar mama Sonia.
Kürt Rogiers en Johny Voners
Dieter Bacquaert Kürt Rogiers en Johny Voners
Karen Damen speelt een cafébazin.
Dieter Bacquaert Karen Damen speelt een cafébazin.
Francesca Vanthielen
Dieter Bacquaert Francesca VanthielenReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.