IN BEELD. Assepoester betovert BV-kindjes en hun ouders op première

De volledige cast van ‘Assepoester’
Kristof Ghyselinck De volledige cast van ‘Assepoester’
Deze namiddag ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de familiemusical Assepoester in première. Het bekende sprookje van weleer spreekt na al die jaren nog steeds tot de verbeelding en dat was te merken aan de vele BV’s die kwamen kijken. Met of zonder kinderen.

Assepoester’ is een klassieker en blijft van alle tijden. Over een verlegen meisje dat transformeert tot een oogverblindende prinses met glazen muiltjes, op zoek naar liefde en geluk. Al heeft producent Deep Bridge het eeuwenoude sprookjesverhaal wel in een hedendaags jasje gestoken. Zo heeft Assepoester nu een stiefbroer die haar verplicht om hele dagen te poetsen, wassen, strijken en koken. En maken de toeschouwers kennis met koningin Louise, de mama van de prins.

Op het podium heel wat bekende namen. De Kotmadam-actrice Helle Vanderheyden speelt de rol van Assepoester, haar prins wordt vertolkt door Thomas Van Goethem. Wanda Joosten, bekend van de Familie Backeljau, kruipt in de huid van koningin Louise. En ook een goede fee mag niet ontbreken. Voormalig De Buurtpolitie-actrice Nicoline Hummel tovert Assepoester om met een prachtige jurk, glazen muiltjes én een grote koets zodat ze naar het bal kan gaan.

Assepoester speelt nog tot en met 28 april in Theater Elckerlyc Antwerpen, Capitole Gent en Ethias Theater Hasselt. Tickets via deepbridge.be

Volgend jaar kruipt Maureen in de huid van Sneeuwwitje. "Ik ben heel benieuwd welke knappe prins mij gaat kussen. Sowieso zal ik voor mijn rol een zwarte pruik dragen.”
Kristof Ghyselinck Volgend jaar kruipt Maureen in de huid van Sneeuwwitje. "Ik ben heel benieuwd welke knappe prins mij gaat kussen. Sowieso zal ik voor mijn rol een zwarte pruik dragen.”
"Met Kevin heb ik mijn prins gevonden bij wie ik altijd wil zijn", zegt Lesley-Ann Poppe. "Alleen heeft hij geen paard, maar wel een toffe wagen." (lacht)
Kristof Ghyselinck "Met Kevin heb ik mijn prins gevonden bij wie ik altijd wil zijn", zegt Lesley-Ann Poppe. "Alleen heeft hij geen paard, maar wel een toffe wagen." (lacht)
Ketnet-wrapper Sander Gilles nam goede vriendin Sofie mee.
Kristof Ghyselinck Ketnet-wrapper Sander Gilles nam goede vriendin Sofie mee.
Tinne Oltmans speelde eerder al eens Doornroosje in een andere musical. "Tegenwoordig hebben prinsessen veel meer pit en zijn ze minder braaf", zegt ze aan de zijde van haar beste vriendin Daimy en diens pluskinderen.
Kristof Ghyselinck Tinne Oltmans speelde eerder al eens Doornroosje in een andere musical. "Tegenwoordig hebben prinsessen veel meer pit en zijn ze minder braaf", zegt ze aan de zijde van haar beste vriendin Daimy en diens pluskinderen.
De Buurtpolitie-acteur Johan Kalifa Bals nam zijn vriendin Selina mee. "Ik hou van sprookjes, ze spreken enorm tot de verbeelding.”
Kristof Ghyselinck De Buurtpolitie-acteur Johan Kalifa Bals nam zijn vriendin Selina mee. "Ik hou van sprookjes, ze spreken enorm tot de verbeelding.”
"Ik ben een strenge, maar rechtvaardige mama", klinkt het bij Joyce De Troch die dochters Alexia en Adriana meenam. "Koken of strijken moeten die van mij niet doen.”
Kristof Ghyselinck "Ik ben een strenge, maar rechtvaardige mama", klinkt het bij Joyce De Troch die dochters Alexia en Adriana meenam. "Koken of strijken moeten die van mij niet doen.”
"Het mooie aan dit sprookje is de moraal van het verhaal: pesten loont niet", aldus Nicole & Hugo.
Kristof Ghyselinck "Het mooie aan dit sprookje is de moraal van het verhaal: pesten loont niet", aldus Nicole & Hugo.
Ex-turnster Aagje Vanwalleghem zakte af naar Antwerpen met echtgenoot Denis, kinderen Nael en Noa en een vriendinnetje. "Niet alleen de kids kijken graag naar Assepoester, maar wij ook. Even worden we terug gekatapulteerd naar onze jeugd.”
Kristof Ghyselinck Ex-turnster Aagje Vanwalleghem zakte af naar Antwerpen met echtgenoot Denis, kinderen Nael en Noa en een vriendinnetje. "Niet alleen de kids kijken graag naar Assepoester, maar wij ook. Even worden we terug gekatapulteerd naar onze jeugd.”
Actrices Clara Cleymans en Charlotte Timmers kwamen supporteren voor Thomas Van Goethem. 'Voor ons is hij een echte prins', klinkt het.
Kristof Ghyselinck Actrices Clara Cleymans en Charlotte Timmers kwamen supporteren voor Thomas Van Goethem. 'Voor ons is hij een echte prins', klinkt het.
Els Beatse nam haar dochters, Pippa en Liloe, en haar nichtjes, Floor en Eva, mee naar de voorstelling.
Kristof Ghyselinck Els Beatse nam haar dochters, Pippa en Liloe, en haar nichtjes, Floor en Eva, mee naar de voorstelling.
Frank Hoelen maakte er een uitje van met zijn kinderen Kira en Jack.
Kristof Ghyselinck Frank Hoelen maakte er een uitje van met zijn kinderen Kira en Jack.
Mister Gay Belgium, Bart Hesters, verscheen aan de zijde van de organisator van de verkiezing, Bram Bierkens, en diens partner Raf.
Kristof Ghyselinck Mister Gay Belgium, Bart Hesters, verscheen aan de zijde van de organisator van de verkiezing, Bram Bierkens, en diens partner Raf.
Ook musicalster Jervin Weckx was aanwezig.
Kristof Ghyselinck Ook musicalster Jervin Weckx was aanwezig.
Shauni Rau bracht haar goede vriendin Britt mee.
Kristof Ghyselinck Shauni Rau bracht haar goede vriendin Britt mee.
Michiel De Meyer kwam samen met Nordin de Moor kijken.
Kristof Ghyselinck Michiel De Meyer kwam samen met Nordin de Moor kijken.
Ook Stefaan Degand was van de partij.
Kristof Ghyselinck Ook Stefaan Degand was van de partij.

Ook de cast poseerde graag voor onze fotograaf. 

De volledige cast van de musical
Kristof Ghyselinck De volledige cast van de musical
Wanda Joosten (links, Koningin Louise) poseert naast Nicoline Hummel, die de Goede Fee speelt.
Kristof Ghyselinck Wanda Joosten (links, Koningin Louise) poseert naast Nicoline Hummel, die de Goede Fee speelt.
Het koppel waar het allemaal om draait: Helle Vanderheyden (Assepoester) naast Thomas Van Goethem (de prins).
Kristof Ghyselinck Het koppel waar het allemaal om draait: Helle Vanderheyden (Assepoester) naast Thomas Van Goethem (de prins).
Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers spelen de stiefbroer en -zus van Assepoester.
Kristof Ghyselinck Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers spelen de stiefbroer en -zus van Assepoester.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video