Prinses Delphine vertelt over de documentairereeks ‘Delphine: mijn verhaal’
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Delphine vertelt over de documentairereeks ‘Delphine: mijn verhaal’ © VRT/Belga

“Ik stapte huilend buiten bij de advocaat van Albert”: prinses Delphine praat openlijk in ‘Delphine: mijn verhaal’

Royalty“Rijk of arm, een kind mag nooit het slachtoffer worden van problemen tussen de ouders, of wanneer die hun verleden willen verbergen.” Na de tv-bom van Meghan Markle op Buckingham Palace, dropt Delphine van België (53) er nu eentje op ons koninklijk paleis. In ‘Delphine: mijn verhaal’, de driedelige docureeks die vanaf woensdag op Eén wordt uitgezonden, neemt de prinses voor het eerst zélf uitgebreid het woord. “Toen Albert me naar zijn advocaat liet komen, deed die heel smerig.”

42 reacties

 • Carla Van Geel

  7 maanden geleden
  Bij het openen van een bankrekening voor je kinderen inzien dat je op de zwarte lijst staat omdat je misschien de dochter bent van... dan zijn de middelen om dat recht te trekken meer dan juist. Het is ook niet omdat velen in dezelfde situatie "zouden" zitten dat die aanvaardbaar is. "Het" verhaal vanuit sociale media en pers zal ook "eens" gelezen worden door de kinderen en daar tegenover "haar" verhaal willen vastleggen is een logische reactie om het geheel af te sluiten.
 • Hilde Weymeersch

  7 maanden geleden
  Dat is gewoon iemand die graag in de belangstelling staat. Er zijn zovele kinderen, waarvan de ouders nooit naar hen hebben omgezien. Hoe je het draait of keert hoeveel kinderen missen de liefde van hun ouders. Maar ook hoeveel kinderen leven er nog in armoede/Zo te zien heeft ze toch nooit iets tekort gehad. En waarom doet ze dan zo hautain op de nationale feestdag.
 • nicole desseyn

  7 maanden geleden
  Als ik in zo,n situatie had gezeten dat m’n vader me niet wilde kennen dan had ik hem gewoon laten stikken koning of niet!
 • Hugo stalens

  7 maanden geleden
  Iedereen gelijk voor de wet, als denkt dat ge alles kan en alles kunt permitteren dan moet ook maar de gevolgen dragen en een dikke duim voor prinses Delphine om alles openbaar te maken.
 • sigrid coppens

  7 maanden geleden
  Had Albert van in het begin gezegd « et alors » dan was er nooit zo’n heisa rond geweest.
 1. ‘Breaking Bad’-acteur Bob Odenkirk: “Zonder reanimatie door collega’s zou ik dood zijn geweest”
  Celebrities

  ‘Breaking Bad’-ac­teur Bob Odenkirk: “Zonder reanimatie door collega’s zou ik dood zijn geweest”

  Acteur Bob Odenkirk (59), die vorig jaar op de set van de serie ‘Better call Saul’ in elkaar zakte, denkt dat hij het niet had overleefd als zijn collega’s hem niet meteen te hulp waren geschoten om te reanimeren. Dat zegt hij in een interview met het Britse Radio Times. “Als niemand in de buurt was geweest, zou ik binnen een paar minuten dood zijn geweest.”
 2. Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: “Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismatische frontman natuurlijk”
  Play
  Brussel

  Chris Martin van Coldplay begroet honderden fans aan Brussels hotel: “Al tien jaar fan van hun muziek... en de charismati­sche frontman natuurlijk”

  Voor hotel Amigo, op een steenworp van de Brusselse Grote Markt, verzamelden maandag opnieuw honderden fans van Coldplay. De Britse band verblijft er tijdens de concertreeks in het Koning Boudewijnstadion. Sommige fans stonden al enkele uren aan te schuiven, maar om 15.30 uur maakte leadzanger Chris Martin (45) toch een – weliswaar korte - verschijning.