Idris Elba vraagt 16 jaar jongere vriendin ten huwelijk tijdens screening eigen film

Reporters
Na twee echtscheidingen had Idris Elba (45) gezworen nooit nog te hertrouwen. Maar vroege Valentijnsvlinders hebben de acteur/regisseur dan toch op andere gedachten gebracht. Vrijdag vroeg hij zijn vriendin Sabrina Dhowre (29) ten huwelijk tijdens de screening van zijn regiedebuut. 

Op het podium in de 'Rio Cinema' in Dalston voorafgaand aan de screening van zijn regiedebuut 'Yardie' vroeg 'The Luther'-acteur z'n vriendin ten huwelijk. De bioscoop mocht vervolgens het nieuws via Twitter aan de rest van de wereld bekend maken. 

De tortelduifjes maakten hun debuut als koppel in september van vorig jaar. Al leerden Elba en z'n vriendin, die in 2014 tot Miss Vancouver werd gekroond, elkaar wel zeven maanden eerder kennen. 

Het recente huwelijksaanzoek komt bij velen als een complete verrassing. Vooral gezien de acteur zes maanden geleden quasi beloofde nooit nog naar het altaar te schrijden. 

"Niet mijn roeping in het leven"

In een interview met ESSENCE magazine zei hij in juli 2017: "Zal ik ooit hertrouwen? Ik denk het niet. Ja, ik denk het niet. Het huwelijk is een soort instelling. En ik heb het gedaan. Het is niet voor iedereen. Het is niet mijn roeping in het leven." Maar schoonheidskoningin Sabrina heeft 'm dan toch op andere gedachten kunnen brengen.

Arthur Mola/Invision/AP

De regisseur bekende dat verliefd worden tijdens het maken van een film 'vrij speciaal' was. Hij filmde 'The Mountain Between Us' samen met Kate Winslet in Canada toen hij merkte dat hij compleet hoteldebotel was van z'n nieuwe vriendin.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ANN LIMBOS

    Heeft em veel geld?