Met hun film "Le otto montagne" (The Eight Mountains) won het regisseursduo Charlotte Vandermeersch (38) en Felix Van Groeningen (44) de juryprijs dit jaar op het filmfestival van Cannes.
Volledig scherm
Met hun film "Le otto montagne" (The Eight Mountains) won het regisseursduo Charlotte Vandermeersch (38) en Felix Van Groeningen (44) de juryprijs dit jaar op het filmfestival van Cannes. © REUTERS

Hun prijzenwinnende film redde de relatie van Charlotte Vandermeersch en Felix Van Groeningen: “Én een leger therapeuten”

showbizzMet hun film ‘De acht bergen’ wonnen ze de juryprijs op het filmfestival van Cannes. Maar het makersproces redde ook in zekere zin de relatie van Charlotte Vandermeersch (38) en Felix Van Groeningen (44). “Het heeft ons vele gesprekken gekost. Nog steeds.”

 1. “Als misbruikers hun klauwen in je zetten, is er geen uitweg”: Mel B, die tien jaar lang mishandeld werd, geeft speech over huiselijk geweld
  Celebrities

  “Als misbrui­kers hun klauwen in je zetten, is er geen uitweg”: Mel B, die tien jaar lang mishandeld werd, geeft speech over huiselijk geweld

  ‘Scary Spice’ Mel B (47) verscheen zondag in een rood powerkostuum op het jaarlijkse congres van de conservatieve Tory-partij in Birmingham. Daar hield Mel een hartverwarmende toespraak over huiselijk geweld, gebaseerd op haar eigen ervaringen. Dat deed ze om de regering op te roepen om het rechtssysteem te veranderen en meer steun te verlenen aan slachtoffers van huiselijk geweld.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. Adil achter de camera, kleine broer Amir op voortoneel: wereldpremière ‘Rebel’ in Cannes is familiemomentje voor El Arbi’s
  PREMIUM
  FILM

  Adil achter de camera, kleine broer Amir op voortoneel: wereldpre­miè­re ‘Rebel’ in Cannes is familiemo­ment­je voor El Arbi’s

  “Een natuurtalent dat iedereen laat huilen. Zelfs mìj, en dat gebeurt nooit.” Adil El Arbi (33) bestoeft eens geen Hollywoodacteur, maar zijn eigen bloedverwant: broer Amir. “Als 6-jarige speelde hij thuis sketches uit ‘Pirates of the Caribbean’ na, vandaag de hoofdrol in onze film.” Amper 11 en nul acteerervaring, maar nu al dé ster van ‘Rebel’, de nieuwste prent van hem en Bilall Fallah die voorbije nacht in wereldpremière ging. “Hopelijk opent mijn acteerdebuut deuren”, zegt Amir. “Want ‘broer van zijn’ levert je geen megavoordelen op, hoor. Ze zijn éxtra streng voor mij.”