Huishoudster Michael Jackson onthult na jaren wat zich binnenskamers afspeelde: "Hij was een roofdier"

Fotomontage HLN
Adrian McManus (56) werkte jaren geleden als dienstmeisje op het landgoed van Michael Jackson. Ze kan sommige dingen niet vergeten die ze daar heeft gezien, zegt ze in de Australische tv-show ‘60 Minutes’. “Hij gedroeg zich als een roofdier”, aldus de huishoudster. Tijdens haar werkuren zag McManus de King of Pop de jongens die hij had uitgenodigd innig vertroetelen en kussen. 

Het was 1990 toen McManus voor Michael Jackson begon te werken. De samenwerking verliep vlot en al na drie maanden werden de privévertrekken van de popster toevertrouwd aan de huishoudster. Volgens McManus kwamen daar zijn donkerste verlangens naar boven. “Michael had een aardige, vriendelijke kant en dan had je ook zijn duistere zijde.”

Volgens McManus werd ze met de dood bedreigd als ze ooit zou onthullen wat ze allemaal op Neverland had gezien. Een werknemer van Jackson zou indertijd tegen haar gezegd hebben: “Als je ooit in een talkshow of tv-show verschijnt, huren we een moordenaar in die je nek doorsnijdt. Ze zullen je lichaam nooit vinden.” Toch wil ze nu haar verhaal doen voor de camera’s. De vrouw gaat zelfs met de cameraploeg langs bij Neverland, waar ze voor de grote poort haar oude maar nog steeds gruwelijke herinneringen ophaalt. “Ik was bang om iets te zeggen over Michael. Maar ik ken de waarheid. Ik was daar.”

Dronken voeren

Adrian claimt onder meer dat Michael kleine jongetjes dronken voerde. “Ik zag jongens bij hem in bed liggen en ik heb zijn ondergoed in de jacuzzi in de slaapkamer zien drijven samen met de onderbroekjes van de jongetjes.”

Het voormalig dienstmeisje was ook niet verbaasd toen ze in 2009 hoorde dat Jackson was overleden aan overmatig medicijngebruik. McManus heeft de King of Pop twee keer eerder een overdosis zien nemen. “Ik dacht dat hij dood was. Zijn ogen waren open en het leek erop alsof hij niet ademde. Ik zei: ‘Michael, Michael.’ Toen werd hij wakker en barstte in huilen uit.”

Het integrale interview met McManus wordt zondagavond in Australië uitgezonden.

Adrian McManus op de Australische tv.
9news Adrian McManus op de Australische tv.
Ze bezoekt ook Neverland met de cameraploeg.
9news Ze bezoekt ook Neverland met de cameraploeg.83 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yelene dekann

  Hij heeft een paar hitten van formaat, maar ben nooit een fan van hem geweest, ik vond hem sowieso een heel vreemd iemand en ben niet verwonderd dat hij zo was en dat hij een heel donkere kant had,ik vind het walgelijk

 • Van den haute Robby

  Voor mij is zij even schuldig als MJ en moet ook zij gestraft worden voor het opzettelijk verzwijgen van kindermisbruik...Medeplichtig zijn is ook strafbaar!

 • Luc Lievens

  Raar dat er mensen zijn, die omdat het over hun idool gaat, tegen beter weten in niet kunnen geloven dat hij gewoon een ordinaire pedofiel was.

 • evelyne dewulf

  wie tijdens zijn jeugd misbruikt werd, verlegt onbewust zijn grenzen van fatsoen. niet iedereen heeft de kracht om daartegen in te gaan. we kunnen mj niet veroordelen voor zijn psychische toestand. maar er waren wel voldoende middelen voorhanden om dit te doen stoppen. zijn héle omgeving is verantwoordelijk voor wat maar bleef gebeuren. wat heeft men aangevangen met die misbruikte "jongetjes"?

 • annabelle Guerra Leon

  Als een normale mens echt misbruik zou hebben gezien zoals ze beweerd! Hoe kon ze zoiets verzwijgen? Stel dat het waar is wat ze vertelt, dan is zij het monster die het liet gebeuren en haar ogen dicht kneep. Voor de duidelijkheid... Ik geloof niet dat MJ misbruik heeft begaan.