Hollywoodsterren treuren om Stan Lee: “Er komt nooit een moment waarop ik je niet zal missen”

Stan Lee overleed op 95-jarige leeftijd.
Photo News Stan Lee overleed op 95-jarige leeftijd.
Hollywoodsterren reageren zwaar aangeslagen op het overlijden van Stan Lee. Tientallen vrienden en collega’s brengen steunbetuigingen uit via sociale media. “Er zal nooit nog iemand zoals Stan Lee zijn”, tweet ‘Captain America’-acteur Chris Evans.

“Decennia lang voorzag hij zowel jong als oud van avontuur, ontsnapping, comfort, zelfvertrouwen, inspiratie, kracht, vriendschap en vreugde. Hij straalde liefde en goedheid uit en zal een onuitwisbare stempel nalaten op zovele levens. Excelsior!”, klinkt het bij Chris Evans, die in zeven films het personage ‘Captain America’ speelde.

De jonge Britse Tom Holland, die in de laatste paar films het personage ‘Spider-Man’ vertolkte, stelt in een reactie aan THR dat “miljoenen mensen zoveel aan deze man te danken hebben, en niet in de laatste plaats ikzelf. Hij heeft zoveel mensen zo gelukkig gemaakt. Wat geweldig als je dat in je leven kan bereiken.”

How many millions of us are indebted to this guy, none more so than me. The father of Marvel has made so many people so incredibly happy. What a life and what a thing to have achieved. Rest in peace Stan

993.2k Likes, 16.7k Comments - ✌️ (@tomholland2013) on Instagram: "How many millions of us are indebted to this guy, none more so than me. The father of Marvel has..."

Ster Hugh Jackman, die te zien was als ‘Wolverine’, beklemtoont dat de wereld “een genie heeft verloren”. “Stan Lee was een pionier in het superheldenuniversum. Ik ben trots dat ik een kleine rol mocht spelen in zijn nalatenschap en dat ik één van zijn personages tot leven mocht helpen brengen”, schrijft Jackman.

Zijn bijdrage aan de popcultuur was revolutionair en kan niet genoeg benadrukt worden”, zegt ‘Star Wars’-acteur Mark Hamill. “Hij was alles wat je hoopte dat hij zou zijn, en meer. Ik hield van deze man en er zal nooit een moment komen waarop ik hem niet zal missen. Mensen zeggen altijd dat je je grote idolen nooit moet ontmoeten. Ze hebben ongelijk.”

“Verdorie. Rust in vrede, Stan. Bedankt voor alles”, pent ‘Deadpool’-acteur Ryan Reynolds neer

Ook ‘Iron Man’-acteur Robert Downey Jr. staat stil bij de dood van de legende. “Ik heb het allemaal aan jou te danken”, schrijft hij.

I owe it all to you,,, Rest In Peace Stan... #MCU #Excelsior #legend #rip #stanlee #TeamStark ( 📸 @jimmy_rich )

1.6m Likes, 27.1k Comments - Robert Downey Jr. (@robertdowneyjr) on Instagram: "I owe it all to you,,, Rest In Peace Stan... #MCU #Excelsior #legend #rip #stanlee #TeamStark ( 📸..."

‘Black Panther’-acteurs Angela Bassett en Winston Duke laten eveneens van zich horen. “Rest in Power”, klinkt het.

Acteur Mark Ruffalo, Bruce Banner/Hulk in onder meer ‘The Avengers’, vindt dat Lee van de wereld een betere plek heeft gemaakt. “Het is een trieste dag.”

‘Kiss’-zanger Gene Simmons, die bevriend was met Lee, prees de tekenaar om het bedenken van menselijke helden. “Zijn verhalen leerden de lezers dat ook ‘Spider-Man’ en ‘The Incredible Hulk’ zwaktes hebben, en problemen met meisjes, en niet 24 uur per dag in hun eigen macho-fantasie konden leven.”

“Zijn creativiteit zal eeuwig blijven leven”, aldus YouTube-ster Jake Paul. 

Jimmy Kimmel deelt een tekening die hij als kind maakte. Hij tekende Stan Lee, die bekend staat als de bedenker van vele superhelden, zelf als superheld. “Toen ik zeven jaar oud was, tekende ik dit portret van Stan Lee en vroeg mijn moeder om het naar hem op te sturen. Gelukkig deed ze dat niet, want meer dan dertig jaar later kon ik het persoonlijk aan hem geven. Bedankt voor al het plezier, Stan.”

Acteur Seth Rogen laat met z’n bedankje even in zijn ziel kijken. “Bedankt dat je mensen die anders zijn liet beseffen dat ze speciaal zijn.”

‘Frozen’-acteur Josh Gad en ‘Hamilton’-ster Lin-Manuel Miranda staan stil bij de omvang van Stans werk. “Hij was een van de grootste creatieve genieën van onze tijd. Bedankt voor zo’n ongelofelijk nalatenschap en om ons zovele iconen te geven die nog lang na jou zullen voortleven”, tweet Josh. Lin-Manuel vat het korter samen. “Hij zal eeuwig leven door zijn werk. Met grote kracht komt onsterfelijkheid.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Paul Mulder

    Stan lee was op zijn eigen manier een superheld , we zullen je missen

  • Danny Gielen

    RIP Stan Lee! Je hebt mijn jeugd gekleurd met al je Marvel comics.

  • Koenraad Praille

    Trop is te veel,... Ik Ben al Lang geleden afgehaakt voor al dat superheld gedoe,... geef mij Maar het magisch realisme van Theodoor Klijsters,.... en toch dan kwam Stan lee’s Lucky Man,... een man die wat vreugde bracht,...