Hollywood geschokt en boos door aanslag El Paso: “Hoeveel doden moeten er nog vallen?”

AFP
Veel Hollywoodsterren hebben met afschuw gereageerd op het bloedbad in de Texaanse stad El Paso. Een 21-jarige man schoot daar in een filiaal van de supermarkt Walmart 20 mensen dood. 26 mensen raakten gewond. De verdachte kondigde zijn aanval in een manifest aan. Hierin beklaagt hij zich over de groeiende invloed van Hispanics.

"ALSJEBLIEFT IN GODSNAAM...HOUD GEWOON VAN ELKAAR", twitterde Breaking Bad-acteur Aaron Paul na de dodelijke schietpartij. 

Actrice Sophia Bush somde nog maar eens op hoeveel grote schietpartijen er al in de VS zijn geweest. Daar zette ze andere landen tegenover. Daaruit werd duidelijk dat er in Amerika buitenproportioneel veel grote schietpartijen zijn. “Genoeg is genoeg. GENOEG. IS. GENOEG. Mijn hart breekt voor de families in El Paso. Dit is binnenlands terrorisme. Blank rechts-extremisme is terrorisme. Punt uit.”

Riverdale-ster Lili Reinhart vindt ook dat er eindelijk eens naar de Amerikaanse wapenwet gekeken moet worden. "Ik ben kotsmisselijk door de gebeurtenissen in El Paso. Ik kan niet geloven dat dit in mijn land gebeurt en dat niemand er iets aan doet. Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat de wetten worden veranderd?”

Ook actrice Julianne Moore riep op Twitter op tot het veranderen van de wapenwet. "Dit is een volksgezondheidscrisis. Houd je parlementsleden verantwoordelijk." 

The Office-acteur Rainn Wilson "kan zich niet voorstellen" hoe de mensen in El Paso zich moeten voelen. "Amerika, WTF is er mis met ons? Grote schietpartijen worden een wekelijkse gebeurtenis. Ik ben sprakeloos."

Actrice Alyssa Milano roept Walmart ondertussen op "echt leiderschap" te tonen en te stoppen met de verkoop van wapens in de supermarkt.

Star Trek-icoon George Takei is eveneens boos: “Walmart is geschokt. Weet je wat? Doe eens meer. Toon verantwoordelijkheid en leiderschap. Stop landelijk met de verkoop van wapens en munitie in jullie winkels”.

Ook andere sterren lieten hun ongenoegen blijken op Twitter en gaven hun medeleven voor de slachtoffers en hun families.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • piet devlieger

  Hoeveel Hollywoodacteurs zijn er voorstander van het vrij wapenbezit in de US ? Je kan ze gewoon niet tellen. Bende hypocrieten.

 • Peter Janssens

  Hier gaat extreem rechts weer het is de schuld van de andere want politici doen niet wat wij willen dus knallen maar mensen neer ! Voor extreem rechts bestaan er toch geen onschuldige mense iedereen die niet als hun denkt is schuldig. De staatveiligheid zou de mensen die hier reactie neerschrijven beter eens screnen !

 • Katrien Weyn

  Hollywood leest de mensen de les weer. In 2018 kwamen 387 mensen om bij een mass shooting. Het overgrote deel van mensen vermoord dr een vuurwapen (14623) komt om bij bende geweld of door een relatie. Ter vergelijk: In 2017 kwamen 47600 mensen om door een opioid overdosis, waarvan het in 14926 gevallen ging om voorgeschreven pijnstillers. De farmaceutische industrie pompt ongestoord de mensen vol met gif dat duizenden levens eist. Politieke agenda...

 • ronny meuris

  Grappig dat de boodschappers weer met de vinger gewezen ipv de daders.

 • Sofian Maximo Ristanov

  Ondertussen verdienen deze mensen bakken met geld aan actiefilms met heel veel inspiratie voor deze gekken. Maar ja deze hypocrieten vliegen ook naar een milieuconferentie met prive vliegtuigen.