Pommeline is één van de BV’s die betaald wordt voor reclame op sociale media.
Volledig scherm
PREMIUM
Pommeline is één van de BV’s die betaald wordt voor reclame op sociale media. © RV

Hoeveel verdienen BV’s met reclame op Instagram? “Tot 5.000 euro voor een promofoto is geen uitzondering”

Showbizz‘Temptation’ Pommeline die schaamteloos reclame maakt voor bil- en lipvergrotingen, Josje Huisman die vrolijk HelloFresh aanprijst en ‘Familie’-actrice Bab Buelens die promo maakt voor ‘De Bijenkorf’. Op Instagram en co. krioelt het van de BV’s die als social influencers merken in de etalage zetten en zo zelf een aardig graantje meepikken. Maar mag dat zomaar? Dag Allemaal zocht het uit. 

19 reacties

 • Wendy Vandereyken

  5 jaar geleden
  Beste Philippe De Naeyer, om veel geld te kunnen verdienen via sociale media zal je toch wel al beroemd moeten zijn en/of een knap uiterlijk moeten hebben. De vele ' onbekende ' vloggers die ik zie zijn heus geen lelijke eendjes. Dus niet iedereen kan zomaar eventjes online bakken geld verdienen. Voor adverteerders en reclamejongens moet je ook nog interessant genoeg zijn.
 • Frederic Van Brabant

  5 jaar geleden
  Ik volg zowiezo geen belgische "beroemdheden", meer interesse in echte wereldsterren!
 • Luc Vdm

  5 jaar geleden
  Ieder toneelstuk of show of musicale gaan ze gratis binnen waar de gewone burger word gepluimd zo duur en dan nog komen ze klagen of gaan op verlof op kosten van een tv zender en verdienen veel geld met foto's te zetten op instagram
 • Didi Bellens

  5 jaar geleden
  En dan komen zagen dat ze niet goed betaald worden, niet rondkomen enz. Maar ze vergeten erbij te zeggen dat ze overal als VIP worden uitgenodigd bij nieuwe lanceringen, films, kledingsmaken enz.
 • Philippe De Naeyer

  5 jaar geleden
  Wim De Brauwer, jij maakt daar ook kans op. Getuige daarvan de vele YouTube vloggers die door hun vlog bekend zijn geworden en reclamegeld opstrijken. I.p.v. altijd te klagen, onderneem eens iets, doe eens iets!