Exclusief voor abonnees

Hoeveel verdienen BV’s met reclame op Instagram? “Tot 5.000 euro voor een promofoto is geen uitzondering”

Pommeline is één van de BV’s die betaald wordt voor reclame op sociale media.
RV Pommeline is één van de BV’s die betaald wordt voor reclame op sociale media.
‘Temptation’ Pommeline die schaamteloos reclame maakt voor bil- en lipvergrotingen, Josje Huisman die vrolijk HelloFresh aanprijst en ‘Familie’-actrice Bab Buelens die promo maakt voor ‘De Bijenkorf’. Op Instagram en co. krioelt het van de BV’s die als social influencers merken in de etalage zetten en zo zelf een aardig graantje meepikken. Maar mag dat zomaar? Dag Allemaal zocht het uit. 

Nog zo’n social influencer is Erika Van Tielen. De ‘Familie’- actrice post geregeld foto’s van zichzelf en haar kroost waarop ze pronkt in kleren van diverse merken, zoals onder meer CKS. Erika werkt duidelijk ook samen met enkele reisagentschappen en momenteel voert ze online campagne voor #melkmoment. De vraag rijst: zet ze die foto’s op Instagram omdat ze CKS en co. zo tof vindt? Of omdat ze een deal heeft met met het kledingmerk, en er zelf iets aan verdient? Dat valt niet altijd op te maken uit de posts die ze online zet. Erika zelf wenst liever geen commentaar te geven op haar activiteiten op Instagram.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen
19 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Wendy Vandereyken

  Beste Philippe De Naeyer, om veel geld te kunnen verdienen via sociale media zal je toch wel al beroemd moeten zijn en/of een knap uiterlijk moeten hebben. De vele ' onbekende ' vloggers die ik zie zijn heus geen lelijke eendjes. Dus niet iedereen kan zomaar eventjes online bakken geld verdienen. Voor adverteerders en reclamejongens moet je ook nog interessant genoeg zijn.

 • Frederic Van Brabant

  Ik volg zowiezo geen belgische "beroemdheden", meer interesse in echte wereldsterren!

 • luc van der maelen

  Ieder toneelstuk of show of musicale gaan ze gratis binnen waar de gewone burger word gepluimd zo duur en dan nog komen ze klagen of gaan op verlof op kosten van een tv zender en verdienen veel geld met foto's te zetten op instagram

 • Didi Bellens

  En dan komen zagen dat ze niet goed betaald worden, niet rondkomen enz. Maar ze vergeten erbij te zeggen dat ze overal als VIP worden uitgenodigd bij nieuwe lanceringen, films, kledingsmaken enz.

 • Philippe De Naeyer

  Wim De Brauwer, jij maakt daar ook kans op. Getuige daarvan de vele YouTube vloggers die door hun vlog bekend zijn geworden en reclamegeld opstrijken. I.p.v. altijd te klagen, onderneem eens iets, doe eens iets!