Tim Burton: "Waarom ik Brasschaat koos voor mijn nieuwe film"

Tim Burton met onze Hollywoodreporter in Londen
HFPA Tim Burton met onze Hollywoodreporter in Londen
Wie de trailer van 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children' heeft gezien, heeft het vast al wel gemerkt: Kasteel Torenhof speelt een belangrijke rol in de nieuwste film van Tim Burton. De regisseur vertelt aan onze Hollywoodreporter waarom hij Brasschaat uitkoos als filmlocatie.

De bekende Amerikaanse regisseur en zijn cast zakten vorige zomer naar Brasschaat af, waar het kasteel wekenlang volledig werd afgesloten voor de buitenwereld. Kasteel Torenhof was volgens Burton dé ideale locatie voor de film: "We hebben een hele tijd in Engeland rondgekeken voor een huis, vooral omdat ik hier al jarenlang kom om films te draaien en omdat ik erg vertrouwd ben met de omgeving. Toch hebben we pas in België de perfecte locatie gevonden. Ik had maar één seconde nodig om te beseffen dat Kasteel Torenhof perfect was. Het voelde gewoon goed aan. Torenhof is een personage op zich."

Warme thuis
De gelijknamige besteller van novelist Ransom Riggs speelt zich af in een griezelig en spookachtig weeshuis op een mysterieus eiland waar de kinderen allemaal bijzonder zijn, maar Burton zegt dat hij het kasteel in Brasschaat als een echte 'thuis' wilde doen aanvoelen. "Ik wilde er geen instelling van maken. Dit moest in de eerste plaats een warme thuis zijn voor een excentrieke en dolle bende", aldus de regisseur.

20th Century Fox laat in september de film op ons los in de Belgische bioscoopzalen. Naast Eva Green spelen ook onder andere Samuel L. Jackson, Judi Dench en Asa Butterfield mee.  

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op YouTube, Twitter of Instagram via @KristienMorato

20th Century Fox
20th Century Fox
20th Century Fox
Kristien Morato (@kristienmorato) * Instagram photos and videos Kristien Morato (@KristienMorato) | Twitter Kristien MoratoReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels