Onze redactrice Kristien Gijbels Morato blikt vooruit op Oscars

kos
Straks is het zover: dan rolt Hollywood de rode loper uit voor hét event van het jaar. Onze verslaggeefster blikt vooruit op de 87ste uitreiking van de Oscars in het Dolby Theatre in Los Angeles. Volg straks ook de Oscarnacht de hele tijd live op HLN.be!

DE OCHTEND VAN DE OSCARS

Altijd speciaal: een kapper en visagiste komen me helemaal optutten voor de grote dag. Dan volgt een fotoshoot om mijn jurk te onthullen: een sexy en elegant exemplaar dat helemaal op maat gemaakt is door Nicky Vankets.

DE JURK VAN JENNIFER ANISTON

Geen nominatie voor Jen, maar ze mag wél een Oscar uitreiken. Anistons jurkenkeuze tijdens het huidige Awards Season mag op z'n minst opvallend genoemd worden. Op de Critics Choice Awards én de SAG Awards koos ze telkens voor een diep uitgesneden decolleté.

Jennifer Aniston op de Golden Globes, Critics' Choice Awards en de SAG Awards.
photonews Jennifer Aniston op de Golden Globes, Critics' Choice Awards en de SAG Awards.

DE BELOFTE VAN NEIL PATRICK HARRIS

De Oscargastheer beloofde om Ellen DeGeneres te overtreffen. De Oscarselfie van vorig jaar werd de meest geretweette foto aller tijden, Harris zal dus flink uit z'n pijp mogen komen.

Ellen DeGeneres on Twitter

DE BESTE ACTEUR-CATEGORIE

Het belooft een nek- aan nekrace worden tussen Michael Keaton ('Birdman') en Eddie Redmayne ('The Theory Of Everything') Mijn voorkeur gaat uit naar Eddie, die een onvergetelijke Stephen Hawking neerzette in 'The Theory Of Everything'.

kos

ANGELINA JOLIE EN BRAD PITT OP DE RODE LOPER

Brangelina blijft het ultieme power couple! Niemand die zich beter thuisvoelt op de rode loper. Verder is het uitkijken naar Jennifer Aniston en Justin Theroux, Benedict Cumberbatch en zijn zwangere vrouw Sophie Hunter en Eddie Redmayne en Hannah Bagshawe.

Benedict Cumberbatch en Sophie Hunter, Brad Pitt en Angelina Jolie en Eddie Redmayne en Hannah Bagshawe
photonews Benedict Cumberbatch en Sophie Hunter, Brad Pitt en Angelina Jolie en Eddie Redmayne en Hannah Bagshawe

HET OPTREDEN VAN LADY GAGA

De producenten van de Oscars zeggen dat het om een "buitengewoon optreden" gaat, maar willen verder niets kwijt. Zal ze iets van haar 'Cheek To Cheek'-album met Tony Bennett brengen, of zal ze samen met Neil Patrick Harris voor een muzikale verrassing zorgen?

photonews

DE OUTFIT VAN BENEDICT CUMBERBATCH

Benedict vertelde me onlangs dat hij zijn kleren altijd zelf uitkiest, dus ik ben razend benieuwd naar wat hij voor de Oscars heeft uitgekozen.

photonews

DE BABYBUIK VAN KEIRA KNIGHTLEY

Keira is nu ongeveer acht maanden zwanger: haar jurk zal dus hoe dan ook een 'specialleke' zijn.

photonews

DE NEDERLANDSE INZENDING

Geen Belgische vertegenwoordiging dit jaar, maar onze noorderburen maken wel kans op de Beste Geanimeerde Kortfilm. Ik gun het hen! Met Eurosong geven we elkaar toch ook veel punten?

DE OSCAR VOOR BESTE FILM

De laatste die wordt uitgereikt. Een superspannend moment. Je voelt de zenuwen van voor- tot achteraan in de ruimte. De meningen zijn verdeeld tussen 'Boyhood' en 'Birdman'. Ik vermoed dat het 'Boyhood' zal worden.

kos

DE SECURITY

Nergens in de buurt mag je parkeren (uit schrik voor bomauto's). Je moet door 3 metaaldetectoren en overal je badge tonen. Je wordt continu in de gaten gehouden door agenten en bodyguards. En foto's nemen met je gsm is taboe.

DE ZWETERIGE PERSRUIMTE

Dat Hollywood niet altijd glitter & glamour is, wordt tijdens de uitreiking weer duidelijk. 300 journalisten zitten urenlang bijeengepropt aan lange tafels in een zaal zonder ramen.

PIJNLIJKE VOETEN

Na een hele dag druk heen- en weergeloop op hakken gaan je voeten wel erg veel pijn doen. Ik heb dan ook elk jaar een paar slippers bij die ik stiekem aandoe eenmaal ik in de zaal ben.

Beste Film: 'Boyhood'
Beste Acteur: Michael Keaton ('Birdman')
Beste Mannelijke Bijrol: J.K. Simmons ('Whiplash')
Beste Regisseur: Richard Linklater ('Boyhood')
Beste Actrice: Julianne Moore ('Still Alice')
Beste Vrouwelijke Bijrol: Patricia Arquette ('Boyhood')

photonews

Meer showbizznieuws recht uit Hollywood: volg HLN-reporter Kristien ook op Twitter of Instagram via @KristienMorato

Kristien Morato (@kristienmorato) * Instagram photos and videos
Kristien Morato (@KristienMorato) | Twitter